Förberedelser inför julen

Pepparkakor? Jajamensan de är färdiga sedan länge, inköpte i en röd burk med texten Gille-kakor på, bara tanken på att börja fiffla med en pepparkaksdeg fick mig att börja svettas, förresten är det klent med julkänslan, tror knappast att lite pepparkaksdoft kan ändra på den saken. Ändå är det här ju julens förlovade land, i alla fall på ytan, det finns en radiokanal som bara spelar julsånger, dygnet runt, alla entréer, affärer och de flesta husfasader är pyntade till oigenkännlighet och Tomten himself sitter i full utstyrsel och vitt skägg  redan i affärscentrumen och har barn i knät som får lämna över sin önskelista med sin egen lilla hand. Fast vi har förstås fått det lite kallt, det är bara 18 grader ute, plus då, jag vet att det är lite kyligare där hemma, och Tommy har trots protester fått sätta på airconditionen igen, denna gång inställd för att ge värme.

Idag har vi varit och köpt nya ljusslingor, Tommy fick nästan bakbinda mig när jag släpptes loss på Homedepot, bland allt detta överflöd av watt och blinkanden. Billigt skit också, i år SKA jag slänga det direkt efter nertagandet. Har hört att de är direkt anpassade för Floridianskt väder, så fort det börjar regna ger hälften av lamporna upp på studs. Typiskt amerikansk finns det hål i alla takgavlar för att däri införpassa särskilda plastkrokar just för att hänga upp sina juldekorationer på. Medan maken tillbringade en timme i telefon smög jag upp och garnerade hela balkongen, åtta meter, men en slinga jag smugit ner i vagnen när han vände ryggen åt, eftermiddagens försök att hänga upp på taket gick dock inte lika bra, vi upptäckte att det är högt till taket och vår 1,5 meters stege mäktade inte mycket med. Samma sak när vi började dra ljusslingor runt palmerna, det är långt till toppen, imorgon ska vi låna en stege av grannen. Men renen blev fin, den tog bara en och en halv timme att montera (för två), är i vit metall med en massa ljus och har rörligt huvud som går fram och tillbaka, ger mig fasen på att den tänker ”vad är det här för dårskap?”.

Om ni förväntade er några bilder på vårt ljuspulserande hus tog ni fel, vi tänkte på allt, utom förlängningssladdar. I Sverige är vi vana vid att ljusslingorna har åtminstone en 4-5 meters sladd, här var det en liten stump på 20 cm som stack utanför den ljusbesatta sladden. Nytt besök på Homedepo väntar, ska försöka smyga ner lite fler slingor då. Åkte ut till Ikea för en eftertraktad adventsljusstake eller en ljusdekoration att hänga i fönstret men det var klent på den amerikanska jul-avdelningen, bara några konstgjorda granrisruskor, lite röda kulor och några fula ljusslingor med granar på. Kom sedan på att vad då, spela roll, vi har ju helt anpassat oss till den amerikanska livsstilen vad gäller fönster, alla är ständigt oputsade eftersom persiennerna alltid är fördragna, ingen julputsning här inte!

Alicia kom idag hem med ”mitt termins betyget”, inte nog med att de får betyg var nionde vecka, mitt i dessa nioveckorsperioder får de dessutom en hint om hur de ligger till just nu, dvs chans att läsa upp sig till nästa betygsperiod om man ligger risigt till. Kan stolt meddela att hon låg en procent från att få ”Alla raka A”, hade nämligen bara 89% i matten, ett A kräver 90%, sur var hon, men vi tyckte det var rätt bra jobbat.

Nej, nu har jag inte tid mer, ska räkna ut hur många kilometer skarvsladdar, extra krokar och timrar jag måste köpa imorgon.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0