Försenad möhippa

Veckans stora händelse var möhippan vi planerade för Åsa, hon gav oss ju ingen chans att ta det innan bröllopet, men en sån grej är det ju aldrig för sent för. Tommy och jag bjöd in de svenska familjerna i Cory Lake till en liten kylskåpsrensning, tyvärr kunde Tobbe inte komma (hihi) så Carina körde och hämtade Åsa igår vid sju. Halv sju dök dock tjejgänget upp hemma hos mig och vi tjuvstartade med champagne och tilltugg. När Åsa och Carina kom in genom dörren var alla utom jag gömda och när Åsa föstes in genom köksöppningen hoppade alla fram och skrek ”Surprise”, en riktig klassiker alltså. Tyvärr hade vi inte räknat med att Åsa är jättelättskrämd och därefter darrade i en halvtimme men lugnade ner sig efter åtskilliga glas champagne, försvinnande lätt vad de där bubblorna har en förmåga att avdunsta snabbt. Därefter var det bara den svenska järntrusten som fortsatte till nattcluben AJA, där det var latinsk afton och jo, vi var rätt blonda där. Mycket trevlig kväll i alla fall och roligt hade vi!

 

Miriam, Melissa, Mia, Carina, Shiraz, Kim och så Åsa i slöja

Nästan lika snygg som på bröllopet, bröllopsklänningen blev för övrigt förstörd av vårt poolbad så hon har fått köpa en till inför festen i Spanien.


Är en hektisk vecka nu med allt som ska fixas inför hemfärden och allt som vanligt dyker upp i sista sekunden. Antonia kom på att hon absolut ville klippa sitt hår innan vi åkte hem så vi for iväg till den närmsta frisör jag kom att tänka på vilket råkar vara där Carina går och fixar sitt hår. Har överlag rätt dåliga hågkomster från barnklippningar, de tar ca 5 minuter och jag brukar få rätta till håret efteråt med hjälp av min egen sax. På Bella Mia blev vi välkomnade in och ägaren bakom disken frågade genast om vi ville ha något att dricka, vatten, cola, vin? Jag trodde han skämtade annars hade det ju suttit fint med ett glas vin som uppvärmning inför möhippan, men nu avstod jag och fick sitta med torr strupe i de 40 minuter det tog att fixa Antonias hår. Det blev tvättat, vederbörligt klippt, fönat och sprayat och frissan var ute och hälsade i hand och var allmänt trevlig. Dessutom fick jag tre 20-dollars kuponger, en till Carina som rekommenderat oss och två att använda nästa gång för Antonia eller om nu jag skulle vilja prova salongen…. Smart drag, han kände förstås igen en falsk blondin bara genom att vidga på ena näsborren och räknade snabbt in hur mycket han kunde få ihop på en ständig 4-5 veckors schemalagd färgning.


Klassfest i Antonias klass idag, pizza, chips och kakor återfanns på tallriken... Tror det fanns ett barn från varje världsdel i klassen, plus några blandningar också.

Hela havet stormar och Antonia var stolt vinnare. Medan alla andra barn sprang och dansade runt stolarna rörde hon sig som en panter och hade hela tiden koll på närmsta stol och nästan slet upp mattan i kanten när hon rundade ändarna där det inte fanns några stolar. Var kan hon ha fått den vinnarinstinkten från...?!?

Imorgon ska vi upp tidigt och gratta Alicia som fyller 13 år, var har de åren tagit ivägen egentligen? Och på lördag åker vi hem, see you soon!


Orm och andra höjdpunkter

En sista intensiv vecka när allting händer, men så är det väl alltid när skolorna ska till att sluta. Fast någon skolavslutning att tala om är det ju inte, hårdkörning in i det sista och Alicia har tom prov sista dagen, som en ynnest har de flyttat early release från onsdagen till fredagen så de får faktiskt komma hem två timmar tidgare sista dagen. Men Antonias skola hade faktiskt skolfest i torsdags, det var spel och nöjen och kvällen avslutades med dragning av vinnarna till 40 olika korgar. Dessa korgar sätts ihop av varje klass, med hjälp av de två klassföräldrarna, och håller helt olika teman typ, "Orlando", "Ipad", "Like dogs" och kan innehålla allt från rena kontanter till teknoprylar upp mot ett värde av 1400 dollar. Alla uppmanas att donera pengar till korgarna och sen ska man då köpa lotter för att vinna dem, vi gjorde av med totalt 55 dollar, allt för att stilla vårt dåliga "vi betalar ingen skatt" samvete.


Pajkastning på lärarna


Jal råkade komma lite för nära pajkastningen, nej det var INTE jag!


I fredags när vi satt och fikade fick jag syn på något som rörde sig längts bort vid nätet på pation, det var en 120 cm lång, svart orm. Den ena dörren saknar en bit av gummilisten längst ner, måste ha varit där den kom in, men ut hittade den inte, det dumma kräket, den sökte sig konstant mot den andra dörren, där listen var hel. Tommy gick ut runt huset för att öppna denna dörr och då var ormen försvunnen. Nu tror vi att den gömt sig bakom uteköket, jag ser saker som rör sig hela tiden och flackar med blicken och huvudet som om jag var på värsta tennismatchen och jag höll nästan på att hugga huvudet av strömkabeln till datorn.

 

Jätteäcklig!

Bara häromdagen pratade vi om ormar, Åsa hade en vattenmockasin i sin Pool och den är minsann inte ofarlig, men hon hade fått sig en lektion så om huvudet är runt är den ofarlig, är det spetsigt är den giftig. Jag kan tala om att det inte är lätt att se vilken huvudform den har, men grannen påstod att det var en black racer, det är en av de goda sorterna, vilken äter giftiga ormar, möss och andra små otäckheter. Fast jag föredrar nog att ha ett par möss springandes rundor här ute (har aldrig sett några) än att skaffa mig en orm som löst husdjur. Fyyyy och rysning!


Rund eller spetsig? Jag hade då ingen lust att kika närmare.... 

Igår hade Alicia och Ida party, Ida fyllde 14 i fredags och Alicia fyller ju 13 på fredag så vi slog ihop det och hyrde Cory lakes clubhus. Stället är bara 15 år men inredningen är a la 80-tal med mintgröna stolar och palmmönstrad matta, köket däremot är en riktig dröm med popcornmaskin, enorm gasspis, stekplattor, fritös och allt annat man kan önska. När vi skrev inbjudningarna hävdade tjejerna att man här inte skrev att det skulle bli mat, därav följde att vi mot slutet av kvällen stod med åtta pizzor av de 10 vi beställt och de två jordgubbstårtorna rönte inte heller någon större framgång. Av de få som tog hittade vi de flesta bitar bara precis avsmakade, gissar att det var för osött för amerikanska ungdomar, ska ju helst vara vit sockerkristyr på tårtan och inte vaniljkräm och grädde. Men kul verkade de ha, Tommy och Fredrik var till deras egen förtjusning portförbjudna så Carina och jag fick sköta baren helt själva, klokt nog hade vi smugglat dit lite vin som vi avnjöt i röda partymuggar och hade lika trevligt som vi brukar ha.

 

"De svenska tvillingarna" med några av sina kompisar.


Oj, det här var Idas tårta, men Alicias såg likadan ut, ja inte insidan förstås för alla vet ju hur kass jag är på att baka....

Glad bartender.

Carina är ju ALLTID glad.


Familjen Nordberg kom förbi i sin nya båt och vi lurade i dem lite överbliven pizza och jordgubbstårta, svenskt utav bara den.

Idag har värmen slagit nya rekord för året, termometern visade på 96, vilket motsvarar 35 grader. Snällt nog förbarmade sig Carina och Fredrik över oss och tog med oss en runda på sjön, en snabb tur i hög hastighet på skilaken gjorde att det fläktade i alla fall lite grann. På sluttampen tog vi en runda kring grannhalvön och vad hittade vi i strandkanten om inte vår gamla trädgårdsstol som blåste i vattnet under ett oväder i slutet på mars! Hoppas inte våra grannar såg oss rakt över vattnet när vi la till vid en okänd brygga och Tommy hoppade i land för att bärga stolen, kändes litegrann som motsvarigheten till att rota i soptunnor….

Där låg den, helt ensam....


Bröllop!

I lördags ringde Åsa och undrade om vi ville gå ut och äta middag med dem på tisdag, vilket vi självklart ville, sedan meddelade hon att de skulle gifta sig först, därav middagen! De bestämde sig alltså på lördagen och fixade allt, klänning, ring, blommor, vigsel på bara tre dagar, verkligen strongt gjort! I det fantastiska landet Amerika är det ett elände att skaffa sig ett elabonnemang, men gifta sig kan man göra på tre röda sekunder och det kostar bara 30 dollar. Carina och Fredrik var vittnen och sen blev de samt vi och Nordbergs hembjudna till det lyckliga paret på champagne. Efter rätt många buteljer blev vi hämtade i den absolut längsta limousin jag någonsin sett, vi var 15 pers och behövde inte trängas och den var utrustad med bar och tv, jättecoolt! Mer champagne och en supergod middag och sedan avslutade vi hos Åsa och Tobbe igen, en av de roligaste fester jag varit med på, det slutade i poolen med alla kläderna på, männen var listiga nog att klä av sig. Det var en faslig massa foton tagna under just denna delen av kvällen, OTURLIGT nog, samtliga utan blixt eller med linsskyddet på.... Tusen tack Åsa och Tobbe för att vi fick vara med och dela er stora dag!

 

Tillsammans med Mia och Olof förärade vi brudparet en margaritamaskin, inget amerikanskt hem kan vara fullkomligt utan en sådan!

De var så jättefina och helt traditionsriktigt bara strålade det om dem.

MÅNGA sådan här gick det....

Här är vi hela gänget, Antonia och Alva fick stanna hemma hos Olofs mamma.

Jättekul att åka limousin, det var ett tag sedan sist.


Idag morse var det inte lika kul när vi skulle upp och vara med på Antonias frukost kvart över åtta, snabbdusch, mintpastill och en stor blöt fläck i rumpan eftersom jag åkt hem på natten i min blöta klänning och nu satte mig på sätet som inte alls hunnit torka. Men Antonia fick sitt pris, most rising star, vi var så stolta över henne.

 

Märkligt nog, med tanke på hur många som springer i kyrkan, är det ingen helgdag imorgon, Kristi Himmelsfärdsdag, men i måndags var det mesta stängt, då var det memorial dag, då hedrar man alla som dött i något krig.

 

I söndags for vi ut till havet, tjatiga morsan började gnälla redan vid 10-tiden att vi skulle ge oss iväg, fasade för trafiken och helt rätt fick jag. Vi kom iväg först vid halv tolv, fem tjejer var vi vilket givetvis påverkade, Alicia gick och la en ansiktsmask mitt i allt ihop! En timme senare hade vi inte ens passerat bron så då slog vi om väg och valde att åka norrut till Honeymoon Isle istället, var mycket folk där också men inte alls det kaos som hade rått i Clearwater. 34 grader i luften och vattnet var precis ljummet, ungefär som att bada i ett badkar, jättehärligt!

Till och med Tommy badade, TVÅ GÅNGER, då är det varmt!

Alva och Antonia var i  vattnet mest hela dagen. Alicia och Ida är roliga, de kan ta 200 bilder av varandra på en minut, men står någon annan bakom kameran visas bara bakhuvudena.

Ibland känner jag mig så smal!


RSS 2.0