Glögg

 Hade djupa tankar på att bränna glögg även i år, men i avsaknad av demajang blev det ingen. Dessutom har de ingen jäst här, HUR ska man kunna bli tvättäkta hembrännare om affärerna inte ens tillhandahåller jäst? Gissar på att hembränning inte är någon vidare stor business här, tom sockerpaketen säljs bara i en-kilos storlekar, ynkligt.  Hade ju vissa problem med svagdrickan också, men hade listat ut att hälften julmust (Ikea) och hälften öl borde bli en bra grund, men nu får vi väl dricka upp julmusten ren och oblandad. Glögg har vi ju som bekant ändå redan druckit, första advent inleddes ju med detta svenska fenomen, även den inköpt på Ikea och uppblandad med äkta svensk vodka. Det finns faktiskt ett märke som heter så ”svensk vodka”, fin stämpel vi svenskar har, svensk vodka och svensk massage och så några stackare som känner till att Zlatan hör hemma i de svenska breddgraderna

 

Liksom vi svenskar kryper ur våra skal på sommaren och träffar alla runtomkring boende, är början av december det stora sociala evenemanget för Floridianerna. Alla, precis alla, är ute och klänger på stegar, hänger upp lampor, monterar julklappar och slingar in palmerna. Det lånas vilt av stegar och goda råd utbyts och kännarminer dyker upp överallt för att utge sitt gillande eller icke gillande av grannarnas utsmyckning och aldrig har här varit så mycket bilar körandes i ultra rapid långsamhet, spioneri från granngatan, för givetvis är det en tävling utlyst om vilken gata på området som har den bästa julutsmyckningen. Vi har under dessa dagar hälsat på fler grannar än vad vi gjort under de tre senaste månaderna och tom varit inne hos grannen till höger och inspekterat hennes hus, kul. Får vi bara upp tillräckligt med ljus är vi nog snart godkända på gatan också.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Önskas mera information om glögg och andra alkoholhaltiga drycker som hör julen till, rekommenderas en sökning på Youtube: "Inte bara glögg" med Kennet Ålborg. Galenskaparna när de är som bäst!

2010-12-06 @ 08:30:57
Postat av: Miriam

Ursakta, men jag och min man vet inte vad "Zlatan" ar...?

2010-12-08 @ 01:46:13
Postat av: Miriam

Ah, nu vet vi!

2010-12-08 @ 01:50:49
Postat av: Men Miriam, hur amerikansk får man bli, missa vad Zlatan är? Stor golfspelare!

2010-12-08 @ 03:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0