Improvisationer

Vi gick miste om årets stora händelse i år, nämligen kalkonmiddagen hos farmor och farfar, då menar jag givetvis barnens farmor och farfar, min del av de släktgenitalierna är sedan länge hädangångna. Farfar satte en korv i halsen och dog i relativt tidig ålder, snacka om klantigt, vad skriver man på den gravstenen? MORBID humor, jag vet. Hörde i alla fall att korvstoppningen gått i gammalt, tradiotionellt mönster i år, möed mad, goer mad och mad i rättan ti, blir inte förvånad av det, varför avvika i år?

Andra advent firade vi ju i söndags, vi kom precis ihåg att hämta in ljusstaken från pation och tända ljuset i slutet av måltiden, mycket mysigt. Har köpt russin idag, så med lite tur kan luccebullarna bli bakade någon gång i veckan och jag är fortfarande avundsjuk på grannarnas förmåga att dekorera sina trädgårdar, ni kommer att förstå när ni får se fotona.  

Alicia kom hem med fina nyheter, hon hade fått göra en test och ska nu tas bort från ISOL-klassen, dvs ingen extra undervisning i engelska mer, rätt bra jobbat efter tre månader. Antonia var den enda som lämnat in en inplastad version av scienseprojektet, beroende på att alla andra skaffat fram den tredelade, vikbara sorten som var dubbelt så stor och som de tydligen skulle arbeta med, medan vi klämt in text på en enkel board och att för att skydda den svept in den i en svart soppåse ommvirad med grönt brodergarn, det enda snöre vi råkade ha hemma. Första dagen vi avlämnade henne i skolan hade hon sin medhavda lunch i en walmartpåse, alla andra hade flådiga lunchboxar, antar att det kändes likandant för henne idag men hon är kaxig nog att spänna ögonen i vem som än skulle våga uttrycka sin mening om hennes bristfälliga material och någon gång i framtiden lär vi oss säkert vad en board är för något. Under denna läroperiod instruerar vi barnen att vi lär dem självsäkerhet, framåtanda och initiativtagande för att inte tala om att de får improvisera en hel del, är säkert nyttigt för framtiden det också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0