Helg igen

Igår skulle vi haft en riktig familjekväll, gå ut och äta och ha det mysigt. Det gick som det brukar gå när vi planerar något, första avhoppet blev Antoni som på vägen till Alva heligt bedyrade att skulle vi ut och äta ville hon minsann följa med. Restaurangbesöket verkade dock halka ner på skolan ju roligare tjejerna hade och när vi kom för att hämta ville hon hellre sova över.

 

Alltså var vi bara tre till middagen men det blev mysigt på Macaroni Grill och vi vuxna började med en liten drink i baren, en dry martini som var verkligt dry, måste varit 98% gin i den, fast jag fattar inte att man kan servera Martini utan den obligatoriska oliven. Ilandsproblem. De har ett fantastiskt gott, varmt bröd man får in innan maten och så en assiett olja till med färsk svartpeppar i. Eftersom vi var rejält hungriga underskattade vi givetvis den där brödbiten och beställde in både oliver och bruschetta så vi var halvt mätta när våra varmrätter kom, tre olika sorters pasta, varav alla var goda. Bäst var Alicias svamppasta, åhhhh, vad jag saknar den svenska svampskogen och alla roliga svamputflykter.

 

Clubhuset hade anordnat en ”fine art and winetasting” mellan klockan fem och nio och då klockan bara var tio i nio åkte vi inom där, men både vinprovningen och utställningen led mot sitt slut, vilket var synd för det var verkligt fina grejor som var där. Vi bjöd in några av de närvarande att hänga med hem och kolla vårt hus och ta ett glas vin och jag vet inte om husvisningen tog sådan tid eller om vinet var ovanligt gott men de sista gick hem halv ett. Fattar inte heller hur ett glas vin kan resultera i så många tomflaskor.

 

Då hade Alicia för länge sedan avvikit, Mackan körde henne och Ida till en fest, som oturligt, eller tursamt nog kanske, hade tagit slut när de kom dit, polisen hade varit där och stoppad den eftersom de var för högljudda. Här är det ordning och reda som gäller.

 

Som vanligt är det ordning och reda i skolan också, i Antonias klass har de infört ett ticket-system, där det gäller att få ihop 30 tickets så fort som möjligt. Man får tickets för att plannern är underskriven, när läxan är gjord samt om du uppför dig ordentligt eller gör något speciellt bra. Vår unga fröken duktig var den första i klassen att få ihop 30 stycken så hon fick välja först i boxen, som innehåller små leksaker, godis samt två biljetter till att äta lunch med sin fröken och en kompis. Hon valde förstås lunchen och kom stolt hem i fredags och berättade hur mysigt det hade varit. Nästa vecka är hon veckans elev, vet inte riktigt vad det innebär, men det får vi väl lära oss.

 
Nu när det är kallt kryper de upp på stränderna för att sola sig, mysigt.


Kommentarer
Postat av: Anna

Duktigt Toni!!

Snart är det dags för Vincent att öppna paketen i sin fina adventskalender, mycket mysigt=))

Som plåster på såren för min uteblivna Dubai-semester har jag fått Krille att lova ta hand om sonen hela den veckan han är på plats så lova nu en massa soooool till mig!=O))



KRAM

2010-11-16 @ 22:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0