Tidig thanksgiving

Vi fick lite reaktioner på vår kräftskiva i bl a att Michelle tyckte vi skulle lära känna de amerikanska traditionerna så hon bjöd in på traditionell Thanksgiving lunch idag. Värdinnan själv hade kokat ihop en gigantisk kalkon och som vanligt slöt resten av gänget upp med att bidra med andra matvaror, Kerri hade fixat potatismos, Kim sötpotatis (bakade i ugn, övertäckta med brunt socker och marshmallows) Alecia ”the stuffing” – man kan antingen fylla kalkonen med det eller servera det bredvid, i det här fallet blev det alltså bredvid, det var brödsmulor, korv, russin, kryddor, nötter, svamp och ja, det låter väldigt mysko men det var väldigt gott. Alecia är dessutom en riktig pessimist, i alla fall när det gäller att räkna portioner, annars är hon en glad skit, så hon kom med en jättegryta och hade mer därhemma. (Vi fick med oss hem också) Sen var det sås, det heter gravy har jag lärt mig nu också och så tranbärssylt, vår motsvarighet till lingonsylt men alla tyckte det var väldigt konstigt att ha det till moset. Shiraz hade gjort efterrätten, en traditionell pumpkinpaj, smakade ungefär som mjuk pepparkaka.

 

Helt okonstlat, men väldigt onaturligt för oss svenskar, tog alla varandras händer och bad en bordsbön, mer som ett tack för maten och för att vi har det så bra i goda vänners lag, innan vi började äta. Kändes väldigt amerikanskt, men det är ju lite grann därför vi kom hit, för att lära känna en annan kultur.

 

Michelle har bott i området sedan det startades för femton år sedan och har en fantastisk tomt, till skillnad från de flesta andra här har hon faktiskt en tomt, gräs och lekplats och pool och baksidan är bara skog, väldigt mysigt. Huset är gigantiskt och på övervåningen har de en biosalong, med fällbara stolar, i nivåer med en gigantisk skärm, men de hade faktiskt fuskat och satt in en mikrovågsugn som gjorde popcornenJ.

 

Värdinnan skär upp kalkonen.


Dags att sätta sig till bords


Jaaa, vid sidan om pajen då.....

Medan vi var och roade oss med lunch inventerade Tommy och Nisse kylskåpet och kom fram till att där var inget som verkade något vidare så det drog iväg och hamnade slutligen på Walmart. Inte för att äta men för att inhandla diverse saker. Nisse föll i extas över den markanta prisskillnaden mot Sverige men övervann frestelsen att faktiskt köpa en toalettring fastän den bara kostade hundra spänn.

 

Antonia kom hem med värsta läxprojektet, science, tio olika uppgifter om el som skall skrivas ner till fredag, veckans vanliga tjugo ord, matte som vanligt och så veckans höjdpunkt, en presentation om ett ämne som ska lämnas in skriftligt samt muntlig redovisning på två till tre minuter och tio regler som ska följas för detta projekt. Arrrggghhhhh. Alicia satt med en tidningsartikel plus tjugo minuters läsning, verkar ha kommit lindrigt undan idag. Ser fram emot nästa veckas lov……


Kommentarer
Postat av: Magnus

Den kalkonmiddagen blir man riktigt sugen på även om rödkålen saknades. Men vad är det för saft ni har till bordsdryck? Till kalkon duger bäst ett vin på Pinot Noir, t ex Robert Mondavi Private Selection från Californien. Må gott, fortsätt njuta av livet. För egen del ska jag strax micra en Findus-paj "bakad med kärlek i Dalarna". Herregud!

2010-11-16 @ 10:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0