Helg

Ännu en perfekt lördagsmorgon, har ätit frukost i lugn och ro sittandes ute i 25 grader, tittandes på fiskarna som hoppar i vattnet. Ingen Buch i sikte, men jag glömde berätta att när vi var ute med båten förra lördagen såg vi tre alligatorer på olika ställen, små rackare visserligen, säkert inte större än 1,5 meter någon av dem, men med otrevligt stora tänder. Två stora sköldpaddor låg också och solade sig på stenklipporna, men gled ner i vattnet så fort vi närmade oss. Men idag så spelgar husen mittemot sig i vattenytan och då och då glider en båt förbi, inte många, med tanke på att det finns 400 inregistrerade båtar här undrar man om mer än 5% använder sina båtar, tror jag sett max tre om dagen och då är det helgerna vi pratar om.

 

Antonia har sovit över hos Alva, hon ringde igår vid halv elva och då blir man ju förskräckt, men hon skulle bara meddela att de skulle gå och lägga sig nu, så är det när man precis fått ny mobiltelefon. Var och hämtade henne idag och kunde bara konstatera att Olof var ungefär en vecka för tidig i sin uppenbarelse där han, kolsvart och med likasinnat humör, bytte bromsklossar på Saaben, innehavandes verktyg som passade till en Fiat. Som klippt och skuren till en Halloweenfest, inklusive det svarta ordförrådet.

 

Ida och Oscar har sovit över här inatt, alla tre ungarna sov på golvet i vårt, än så länge omöblerade gameroom, får väl vara tacksam över att där är heltäckningsmatta så att det blev lite mjukare. Erbjöd dem fem olika sorters flingor till frukost, yoggi med smaker allt från jordgubbe till äppelkaka, jag vet, jätteäckligt, färska jordgubbar, bagels och hembakat rågbröd men när jag kom ut i köket låg där ett tomt våffelpaket och en likaså tom förpackning glass på bordsskivan, nyttiga barn!

 

De stora tjejerna och jag åkte till Ruby Tuesday och käkade igår, vi var alla sugna på salladsbaren, ikväll blev det grillat hemma med mycket välstekta pommes till, känns som om jag helt tappat greppet när det gäller att laga mat, ju mer tid man har desto latare blir man. Färdigmarinerat kött, frysta pommes och så en coleslawsallad som blandas ihop med färdigskurna grönsaker och färdigköpt dressing, vad har hänt med mina ”var-nyttig” och ”gör-allt-från-början” föreskrifter?

 

De kaxiga svenska tjejerna´begärde att få prata med managern, varvid servitören bleknade, han kunde ju inte veta att det bara var för att kolla in pappan till en av deras snygga klasskompisar.

Börjar snart kunna det här med barnens skolvecka, måndagarna innebär någon slags , nu-jäklar-ska-ni-se-vad-jobbig-den-här-veckan-ska-bli” varmed läxhögen är gigantisk och dessutom alltid någon liten läcker överraskning, typ ta med dig en urdiskad mjölk-gallon-flaska till tisdagen eller ”missa inte att fylla i hur långt mögelodlingen på brödet har kommit”. Arrggg, vilken mögelodling? Eller tömma en gallonflaska? Vi gör typ av med en liter mjölk i veckan, däremot tankade jag 15 gallon idag och räknade ut att bensinen kostar minsann fem kronor litern här. Tillbaka till skolan innebär fredagarna att ryggsäcken är fylld med papper om vad som komma ska, nästa vecka är det Red ribbon week, alla elever ska klä sig speciellt för att visa att man är för en drogfri miljö, vilket vi givetvis vill stödja.

Måndag: Sock out drugs – bär omatchande sockar, tur det, hade varit värre om hon skulle burit matchande sockar, efter åtta veckors tvätt har jag sex stycket omatchande sockar vilket innebär inte många matchande alls.

Tisdag: We’re too cool for drugs, bär dina favoritglasögon, yes, hon har ett par så det blir lätt.

Onsdag: Lei off of drugs: Bär ett hawiianska halsband, tack för den, var ska man hitta det?

Torsdag: Team up against drugs: Bär din favorit T-shirt, har jag tolkat det till, men det är säkert för enkelt, som typ den där kakförsäljningen där ALLA hade köpt kakor i fredags, utom Antonia…. Måste börja skicka med ungarna pengar till skolan och dessutom ha lite kontanter hemma, idag beställde Alicia och Ida hem pizza och sprang sedan runt och letade i hela huset efter kontanter, ett helt meningslöst uppdrag eftersom vi nästan aldrig har några ens i våra plånböcker, så pizzabudet fick åka tillbaka igen. Gissar att vi är svartlistade hos pizzaleverantören nu. 


Lördagkväll=tjejkväll med nagelmålning, gissa vems som är vems?


Kommentarer
Postat av: Magnus

Ännu en "perfekt" söndagsmorgon, har inte ätit frukost än, ingen lugn och ro sittandes ute i 3 grader, tittandes på skatorna som hoppar kring på den blöta och höstlövsprydda gräsmattan. Florida har definitivt sina fördelar.... Nagelmålning, gissar att den ringförsedda handen tillhör bloggerskan och den lilla handen måste vara Antonias. Alicias nere till höger? Jag ska lägga på vinterdäck i dag - blir garanterat skitig under mina naglar.

2010-10-24 @ 08:35:19
Postat av: Annette

Här har det varit sovmorgons söndag.Emma kom in och frågade om jag ville ha frukost. Då kl var närmare lunch:)Då helt plötsligt kommer det en vit bil på infarten en Dodge. Whiiii d e Tommy. Sååå glad över att få träffa denna solbrända man. Skulle bara vilja krama dig med, men detta får bli till jul.När paketet kom fram till Emma fr. Alicia så kom tårarna. Wilma kom hem fr. lufsarna och fick sina armband fr. Antonia, så nu sitter d. på TACK. Ha en bra söndag Kraaam <3 <3 Oj höll på att glömma. Du e såååå snygg i din nya frisyr. Alla hälsar

2010-10-24 @ 13:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0