Skolfoto

Dags att ta skolfoto idag, för Antonia, Alicia gjorde det redan för en vecka sedan. Innan tagningen fick man välja vilken pose de skulle ha och antal bilder samt, givetvis om de villa ha retuschering. Det sistnämnda kostar 6 dollar och tar garanterat bort alla finnar och ojämnheter i hyn samt bleker tänderna. Japp, känns väldigt viktigt för en 10-12 åring.  Fel av mig som vanligt, tydligen var det viktigt, hela klassen kom uppklädd i slips, killarna, samt värsta balklänningarna för tjejerna, inklusive komplicerade håruppsättningar och en tjej hade tom parasoll som matchade klänningen. Antonia som var jätteglad över att slippa skoluniformen hade på sig en rosa t-shirt och kjol och kände sig därmed som en katt bland hermelinerna. Tröstade henne med att hon i alla fall skulle bli naturlig på sitt foto. En annan skillnad från våra svenska skolfoton är att du betalar i förväg, check medskickas beställningen, annars blir det ingen fotografering alls. Sitter sen ungen och halvblinkar och dräglar får man köpa kortet i vilket fall som helst, farmor och farfar, förbered er på värsta julklappen.

 

Vi blev med bil idag också. Rättare sagt så har vi betalat för dodgen men får den först imorgon då de redan hade hunnit köra ut den till ett köpcentrum för visning. Fick låna en röd mazda hem, liten, gammal och rätt ful och berättade för barnen att det här var bilen vi skull ha nu. Alicia tittade på oss som om vi var tokiga och uttryckte sin klara mening om bilen och om vårt förstånd överhuvudtaget som när vi har chans att välja vad vi vill, väljer en sån bil! Vi körde ett ekonomiskt upplägg förklarandes att man kan inte få precis allt och båda intygade att de gärna hoppade både bio, playstation och nintendo om det var valet. Bra, så har man sparat in de pengarnaJ. Förklarade för bilförsäljaren att vi var i en enorm tidspress imorgon, jag ska ju faktiskt till Publix och handla, varpå de genast erbjöd sig att köra hit bilen och hämta vår lånebil, amerikansk service i sitt esse. Klart, det är kanske inte var dag de säljer en bil där köparen överhuvudtaget inte ens öppnat motorhuven och när jag tänker närmare efter inte ens har provkört bilen, vad jag vet kan det lika gärna sitta två kineser på hamsterhjul under huven.

 

Eftersom amerikanarna är ett pappersälskande folk, jag tror faktiskt de slår vår revisor med hästlängder i konsten att frammana papper och begära underskrifter, tog det ca 1,5 timme att fixa med allt om bilköpet. Vi hade föresatt oss en trevlig lunch på ett ställe vid havet som vi provat innan och som innehar de mest fantastiska skaldjursrätter, sittandes där, tittandes ut över vågorna och känna de saltstänkta vindarna. Istället blev det ett hastigt telefonsamtal hem till Antonia ”mamma och pappa är på väg” och en sväng inom McDonalds, inköpandes en Angus, sittandes och ätandes i bilen med öppna dörrar, bligandes ut över I75:an. Det är rätt kul att se skillnaderna, valet på menyn är mellan ”Mellan” och ”Stor”. Killen bakom disken visade mig mellan-muggen och den var större än stor med svenska mått. Då vi bara ville ha hamburgare, inga fries, ingen dricka, upprepade han sin fråga två gånger men till slut godtog han, under huvudskakning, beställningen. Härligt väder idag, 26-27 grader och lite vind som svalkar, men vid vår fråga var uteserveringen var fick vi nya huvudskakningar, uteservering? Vem vill sitta ute? Vi, det var säkert bara 16 grader i lokalen och airconditionen höll på för fullt.  

 

Avslutade dagen med hemmagjord pizza, efter recept som vi provsmakat på Publix. De hade en fantastiskt god sallad till, men 80% avböjde salladen som om damen i disken frågat om de önskt råttsvansar till, rynkandes på näsan. Färdig botten, tjock och såg jag sedan, innehöll rätt mycket ost. Kyckling, champinjoner och broccoli som blandas med Alfredosås, innehållande ost och så täcks allt med ett lager ost, helst två sorters, men jag hade bara en hemma så det fick det bli. Mmmm, nyttigt. Kan meddela att mina vita favoritbyxor numera passar perfekt, vilket de aldrig gjort tidigare, de har alltid varit minst ett halvt nummer för stora och krävt skärp, vilket jag nu lagt på hyllan. Arrrghhh, har missat varenda zumba-pass i vår eviga biljakt, imorgon, nästa vecka, nu snart, SKA det bli allvar av med motionerandet, jag lovar.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Ännu ett underhållande blogginlägg. Eller vad ska man säga om "två kineser på hamsterhjul under huven"?

Beundrar dessutom ditt konsekventa brukande av presens particip: inköpandes, sittandes, ätandes och bligandes i en och samma mening. Min svensklärarinna på realskolan, Eivor Johnsson, hade även hon blivit imponerad.

2010-10-01 @ 16:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0