Väder

Nu har vi varit här i två månader, det är knappt man kan tro det är sant, var har tiden tagit vägen? Har hört från flera håll om snöblandat slask i Sverige och mörkläggning och det låter rätt overkligt, själva har vi nu haft sommar i fem månader, även om det känns som två, med allt som har hänt med flytt och annat. Vi skakar fortfarande skeptiskt på huvudet åt alla amerikanare som sitter inne och äter middag på kvällarna, själva njuter vi av att få sitta ute i 25 grader, men om några månader sitter vi säkert själva innanför fönsterglasen och skrattar åt turisterna som badar i 20-gradigt vatten, man anpassar sig fort.

 

Det börjar närma sig Halloween här och det märks, vissa trädgårdar är riktigt skrämmande, mer än vår, fast det beror förstås mer på ogräs än gastar, och Antonia tjatar på mig att vi ska åka iväg och handla gravstenar och skelett, hmmm, tänker tillbaka på den tiden det handlade om barbiedockor och rosa kjolar. Var på zumban idag och Carina tackade Carrie för inbjudan till stor Halloween fest den 30:e och Marilyn dök genast på nämnda Carrie för att tala om att hon hade nog missat att få sin inbjudan, amerikanare är en hel del mer påflugna och ogenerade än svenskar, dessutom mycket mer generösa, ikväll hittade jag en inbjudan där även vi blev inbjudna till nämnda fest. Här funkar det inte med lösnäsa och häxhatt utan här måste man köra tunga artilleriet, förslag någon? Alicia föreslog pms-dräkt, den är väldigt skrämmande. Tommy åker hem imorgon och landar sent på natten 29:e så han kommer säkert att vara jättetaggad att gå på fest. Dessutom återstår problemet med barnen, var göra av dem? Ja, ja, det ordnar sig väl alltid, en riktig amerikansk Halloweenfest vill man ju bara inte missa!

 

Efter alla negativa väderrapporter förstod vi att Tommy inte kunde komma hem i kortbyxor varför vi fick företa en inköpsresa till Macy´s. Detta är verklighetens Mecka Ullared, Tommy köpte ett par Levis och ett par Calvin Klein Jeans för den fashionabla summan av 80 dollar och minsann om inte den RL klänningen jag provade sist passade perfekt i en storlek under, Halleluja, och dessutom reades bort för 50 dollar under förra veckans pris, så det satt ju som en smäck. Tyvärr Sanna, den verkliga anledningen att jag befann mig på Ralph Lauren avdelningen var faktiskt att hitta den där tröjan till dig, men de tjocka plaggen hade inte kommit fram ännu, de väntar väl tills det går under 25 grader, å andra sidan fanns faktiskt både julgrejorna och dunjackorna framme… Måste nog offra mig och fara iväg till outleten för att hitta begärda plagg, så stå ut, kommer på posten så småningom.

 

Alicia for raka vägen till Ida efter skolan, så ovanligt, så jag har noll koll vad hon har i läxa, däremot hade Antonia gjort sin på bussen. Tvingade henne ändå att öva på fredagens glosor, 25 st varav jag kunde 15 och kunde uttala ungefär lika många ”Men mamma, hur ska jag kunna stava dem när du inte kan uttala dem?”, samt en halvtimme med Rosettastone och tio minuters multiplikationstabell. Vi hann inte läsa de obligatoriska 20 minuternas bok på engelska, men å andra sidan hade hon igår fått en läxbok som bara handlade om disneyböcker som hon jobbade med i två timmar, så det jämnar väl ut sig.

 

Avslutade dagen med att åka till dansskolan och anmäla Antonia till baletten, nej Jenny, det är inte som de gamla goda dagarnas dansskola i Halmstad där häxan lämnade ut gula balettkjolar till eleverna som inte hade med sig egna, vi fick däremot köpa obligatorisk svart balettdräkt och rosa tights, kan ju behövas så kallt som det är, samt en rosa liten hätta som de ska sätta över hårets hästsvans, mycket elegant. Lustigt system för betalning, man betalar för månad ett, samt för månad 10 och slutar man innan bränner månads 10 betalning inne. Däremot bjöd de på oktober och det var väl ok, hade känts rätt magstarkt att betala en månadsavgift för en gång.

 

OM ni är intresserade kan jag säga att vi har fortfarande inte börjat skrapa några bilrutor, upptäckte idag att det inte finns sätesvärmare i bilen, natttemperaturen går inte under 17 grader, det är uppemot 30 grader varmt mitt på dagen, ljusnar klockan sju på morgonen och blir mörkt vid samma tidpunkt på kvällen och ja, jag älskar också Sverige!


Kommentarer
Postat av: Annika

Här var det vinteroverall på imorse då de minsta börjar med utepass 08,25.Hade -2,5 och fick skrapa.

Ha det bra,kram Annika

2010-10-21 @ 10:11:00
Postat av: Magnus

Tips: Be Tommy köpa med sig hem Halloweenutstyrslar från Sverige. Trenden här är, enligt tidningarna, starkt nedåtgående så presentbutikerna får rea ut "skräckgrejorna". Däremot har våra butiker som säljer vinterkläder, isskrapor och varm äggtoddy fått en kanonstart. Så visst längtar man till Florida emellanåt.

2010-10-21 @ 12:14:42
Postat av: Sanna

Förstår att det känns tufft att behöva åka till RL igen. Förhoppningsvis kommer vi i feb/mars och då kommer jag nog att behöva en shoppingguide, hoppas att du orkar ;)



Huset ser ut att arta sig riktigt fint! Vill inte påstå att jag har hunnit bli särskilt avundsjuk ännu, den svenska hösten visar sig från sin bästa sida såhär långt. Återkommer i november...



Kramar

2010-10-26 @ 15:22:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0