Lördag med ishockey

Börjar fundera över hur klokt det egentligen var att tvunget vilja ha ett västerläge, vilket var ett av våra viktigaste kriterier när vi och andra sidan är frukostarna väldigt sköna och svala. I november kommer jag säkert att tycka att vi gjorde världens bästa köp igen, när eftermiddagssolen förgyller pation och får upp värmen till 25. Har bara sådan lust att gå ner på bryggan och sätta mig och svalka fötterna i vattnet, men vågar inte, hemska scener från ”Tillbaka till Eden” har för evigt etsat sig fast i mitt minne och jag är övertygad om att Buch ser mina fötter som en ren, svensk delikatess i stil med surströming. Har läst att alligatorer gärna förvarar kadavret en vecka eller så på botten för att få det att ruttna lite så han känner säkert stor sympati för både surströming och doften på mina fötter.

 

Antonia och Alva

Idag har vi vågat oss ner till Tampa södra igen. Hade lagt upp planen med Ikea på hemvägen men någonstans kom vi upp på fel väg och det gick aldrig att komma av den, hamnade halvvägs till Orlando innan vi lyckades vika av uppåt igen. Utflykten till St Pete Forums ishockeyarena berodde på Philip, den 16-åriga avkomman från Carina och Fredrik som numera är lagkapten i Tampa lightning juniors. Till och med jag fattar att man måste vara rätt duktig för att komma med i det laget, fast jag fattade ju inte mycket av spelet. En massa avblåsningar och utvisningar och killar som flög in i rinken och den enda likheten jag hittade med tjejernas fotboll var lukten av omklädningsrum som sakta kröp upp mot oss efter varje periods början, till och med Alicias fotbollskor och strumpor låg i lä där.

 

Förra gången vi var på arenan spelade Tampa lightning A-laget mot vilka det nu var och då var upplägget helt annorlunda. Gratis idag, det var det knappast förra gången, även om Svenska klubben hade fixat fram biljetter jäkligt billigt, fullsatt, var det bara på våra stolsrader och de kollade inte ens efter om man hade ölflaskor med sig i väskan. Vilket vi givetvis inte heller hade, sport och idrott hör ju inte ihop, har vi lärt oss, eller hur var det nu, alkohol och fotboll?

 

Nr 5 är Akermark, phillip

Snack om fönsterplats

Ett annat av dagens projekt var att försöka förnya öltunnan vi har i uteköket. Visade sig inte vara alls så lätt som vi trott, finns en massa olika storlekar och former för att inte tala om vilken massa sorters öl det finns. Återbördade tunnan, 29 liter går det visst i den, med oförättat ärende, får googla lite och se om vi har större tur imorgon. Bokningarna på Nybergs In har börjat trilla in och vi måste ju se till så vi är välfyllda innan de första trillar in.

 

Servitrisen till höger

Premiärbesök också för mig på Hooters idag, Tommy har förstås tillbringat en del tid där innan. Tyckte väl inte tjejerna som serverade var alltför lättklädda, visserligen i bra åtsmitande kläder men de hade till och med strumpbyxor på sig. Sen var det väl ingen där som skulle nominera sig för nobel-priset, men det behöver man ju inte ha för att servera heller, cellerna kan ju sitta på helt andra ställen, vilket de också gjorde. Vet inte vad Tommy blev så distraherad av men han missade att lägga till kyckling på sin ceasarsallad och fick alltså sitta och tugga i sig idel gröna blad till lunchen. Ska dock kompensera honom ikväll, med mat, honungsglacerade revben står det på menyn, igår blev vi ju plötsligt barnfria så då lyxade vi till oss med en rejäl grillad bit oxkött med råstekta potatis, chmpinjoner och gröna sparrisar därtill. Vid elva for vi iväg för att hämta Alicia på clubhuset, men hon hade redan hoppat i båten med Fredrik och Tobbe, när de avlämnade sin börda avslutade vi kvällen med några kalla öl och rosévin ståendes i barköket, jag gillar verkligen det här okomplicerade amerikanska sättet att leva. Ikväll blir det dock familjemys, önskar alla en fortsatt skön helg!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Måste allting i USA vara Biggest in the World? Bara kolla jättefåtöljen som Antonia och hennes kompis sitter i. Och sedan, en öltunna på 29 liter! Men det väl OK - så länge det inte är något odrickbart blask vid namn Budweiser (som mitt rätstavvningspogram vill ändra till Buddister!)

2010-09-26 @ 22:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0