Påsk

Det går i ett, förstår inte var tiden tar vägen, nu har vi klarat av en svensk påsk också. Terence med familj har varit här en och en halv vecka och ska snart börja sitt återtåg mot den svenska vårvärmen, men de har varit rätt energiska och klarat av Seaworld och Universal studios och Adventure Island och shopping och stranden och kolla på stora bilar som de eventuellt ska ta med hem….. och ändå hann brodern med att göra äkta köttbullar till påskbuffén, annars hade det blivit färdigköpta, det kan jag bara tala om. På påskafton dök familjen Swanson upp som en glad överraskning och fick därmed nöjet att avsmaka det svenskaste av svenskt på påskbordet, min hemmagjorda snaps med rosmarin och citron. Ja, jag vet Andy, jag har silat och sparat det som blev över, vi tar den till jul.

 

Vi har tittat på båt också, jag tycker de där pontoonbåtarna är så häftiga, finns minst tre soffor på dem samt tak, kan precis se hur vi glider fram på sjön, sittandes och drickandes champagne och ätandes jordgubbar, men tyvärr har jag blivit nerröstad av resten av familjen. Tror dessutom Tommy mutat Fredrik med obegränsade mängder öl från pumpen för Herr Åkermark kunde idag inte nog lovorda sin fantastiska båt och allt nöje man har utav denna, vill minnas att han för bara två månader sedan övervägde att låta den göra sällskap med trädgårdsmöblerna, som ligger två meter under vattenytan sedan de råkat stå ute på bryggan i blåsväder. Tjejerna vill förstås ha något som går fort, så de kan åka ring efter båten och hoppa i på det djupa. Hmmm, vi får väl se hur det slutar.

 

När vi flyttade hit hade vi en besiktningsman som skrev upp alla fel och som vi sedan tog hit en handyman för att åtgärda, vi hade dock inte tid till att fixa screenen (nätet som ramar in hela uteplatsen) och nu hade stormen för några veckor sedan lyckats riva upp ett hål till, bara sju meter upp förstås. Det halv slummiga område vi passerar när vi tar bakvägen in till Cory Lake erbjuder en skylt med screen repair och ett telefon nummer, så Tommy ringde sist vi for där förbi. Igår dök det upp tre pers med en jättelång stege och på 45 minuter hade de fixat båda rutorna i screenen. Trevlig överraskning när vi skulle betala, kalaset gick på 40 dollar och då ingick materialet. Inte direkt svenska hantverkspriser. Vi la in trägolv på kontoret för några månader sedan, tre man där också och vet inte hur många timmar de la ner, men de städade efter sig när de gick och den gången slutade notan på 175 dollar. Här skulle det varit två fina bilder på kontoret före och efter, men de har försvunnit i den allmäna påskyran, här kommer istället några påskbilder med en önskan om att ni alla haft en GLAD PÅSK hemma!


Här avnjuter vi Terences chili con carne och nej, Dennis ska inte slå Alicia, han ska bara göra kaninöron på henne.



Påskaftons dessert, glassbomb med mycket bär och frukt.


Ägg och sill från Ikea gjorde påskbordet i alla fall halvsvenskt och faktiskt hade jag gravat laxen helt själv.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Skål och en riktigt glad påsk på er också!

Och, för en gångs skull, vi är inte ett dugg avundsjuka på ert väder. Det svenska påskvädret år 2011 är det bästa i mitt mannaminne.

2011-04-25 @ 20:34:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0