Jul och Nyår

Nu har glada julen dansat ut, ut, ut…. Ja verkligen, det har både varit en glad jul och den har dansat ut, ikväll är gänget på ishockey och spanar in TB, Antonia och jag stannade dock hemma för att hålla ställningarna. Vi har haft det så mysigt sedan Andy och Lena kom, önskar bara att Anna med familj också varit här, för att inte tala om bröderna Bjarnesson med familj, men man kan ju inte få allt man önskar sig.

Måste ju bara börja med julens höjdare som antagligen kommer att hålla rätt många rekord de närmsta åren, enligt traditon inleds julen med bingo-lotto spel den 23:e och hade därmed också tvingat Andy och Lena att införskaffa sex st lotter. Hittade nämnda spel på nätet och bänkade oss med paradisasken och den hemmagjorda knäcken och faktiskt, vi kände igen en massa artister. Dock blev det väldigt osmakligt när de gjore en parodi på Lasse Brandeby, hallaå, det var väl ändå bara någon månad sedan han dog...?!? Ändå mer osmakligt när det verkligen VAR Lasse Brandeby och vi insåg att vi kanske kollade på förra årets program. Men nej det gjorde vi inte, var 2009 års upplaga vi ägnade uppesittar kvällen åt.... Grattis till oss.... För övrigt vann vi inte ens en ny lott på alla våra sex lotter, vi har rättat på nätet.... 

Med en temperatur på 29 grader på julafton införde vi en ny tradition, efter bara en gång bestämde vi att det var så bra att det bara måste bli en tradition, nämligen en båtfärd inmundigandes jordgubbar och rosa champagne. Under färden la vi märke till inte mindre än fyra alligatorer och tre sköldpaddor, alligator nr fyra var minst två meter lång och inte någon som jag skulle vilja dela min brygga med precis. 

Vi lyckades verkligen med ett julbord som heter duga och det var ingen som gick sylten från det bordet inte. Tommy hade lyckats slänga risgrynen på flygplatsen i Karup, vilken prioritering, men det gick all right att koka ris-a-la-malta på ”grits” också, var typ mannagryn med grädde.

Kvällens julklapp gick alla kategorier till Nyberg ”dä” som mottog en låda fylld med bl a kalvfond, djungelvrål, xyolocain, grönpeppar, hipp-hipp-filmer, godis och en hel hög med serietidningar som toppades med Pondus och Uti vår Hage, helt underbart och svenskt!

 

Ehhh, ja det har var ju då efter julklappsleken där diverse obskyra objekt utdelades.....


Ägg, gravad lax, rökt...fisk?... rökt lax, sillsallad, sill, HEMGJORT knäckebröd (Lenas mamma hade skickat med hit) svensk julost, mmmmmm

Farfars leverpastej, kalvsylta, jansson, rödkålssallad, grönkålssallad, grönkål, brunkål, köttbullar, "prinskorv", revben och så förstås skinka.

Snygg tomte i år, men något tjock.

Såhär glad blir man när man får en "onepiece"

Nåw mättärs whått häppen, alvajs häppy.

Jaaaaaa, till slut fick jag äntligen... en broschyr på en... telefon....

Jamen hallaaouuu, match färger kan jag i alla fall!

Och här bangar vi ur alldeles.... God Jul på er alla!

..
Juldagen fortsatte med sin temperatur över minst fem grader för det normala, så vi for ut till Clearwater och njöt av en stranddag. Var helt övertygade om att vi skulle vara själva på detta ställe men det visade att vi bedrog oss å det grövsta, gick knappt att hitta någon parkeringsplats. Väl där hann vi knappt placera våra lekamens på den potatismjölliknande stranden förrän Andy började utrycka sin vilja för att inmundiga något ätbart. Åka med barn….:) Plockade fram en bars och varnade samtidigt för måsarna, dock några sekunder för sent, den fräckaste hann bita honom i pekfingret och dessutom sno åt sig hela baren, helt medan Andy stod storbligandes och inte ens hann svära åt det flygande eländet. För övrigt gjorde vi en ny upptäckt av biologiska varelser till vårt animaliska album, nämligen en sorts sandloppor, 4-5 mm långa, smala varelser som hoppade på en, bet en, och i de känsligas fall (JAG, ingen annan) efterlämnade en klåda och 2 cm långa blemmor. Nej, orättvis beskrivning, de andra fick faktiskt känna av själva betten, förutom Andy då, han har aldrig ens fått ett myggbett under hela sitt liv, men å andra sidan är han allergisk mot i princip allting och får elefanthud av en kamerablixt, men ändå. Underbar dag, som skulle avslutas med ett besök i St Pete, men efter att ha kört 1,5 timme och återkommit till skylten ”Clearwater 4” tre gånger gav vi upp det försöket och åkte hem istället, hemfärden tog bara tre timmar.

 

Därmed brann drömmen om den amerikanska kalkonen upp och vi fick snabb tina några oxiflé bitar från frysen som vi sedan grillade med ett föredömligt resultat, och vår 7 kilos kalkon fick ett dräglande  slut på ett aluminiumfat från Publix, serverat med potatismos, stuffing, gelé och en sås som kunde få de mest härdade att bli tårögda, redan den 26:e, vilket dessutom råkar vara min födelsedag. 27, 28, 29…..? Vad vet jag men någonstans där känner jag mig i alla fall! Tusen tack för alla hälsningar på FB och mejlen och telefonen, var helt fantastiskt! Helt fantastiska var också mina paket, vilket vi inom parantes har slutat med, makrill i tomatsås, brandmännens kalender, kungafamiljen på bricka, teckning, sex-massage, (uhrm, sex st massage timmar på oberoende inrättning) samt ett fantastisk halsband från Alicia med MOM och texten att en mamma håller i nyckeln till familjens hjärta, så rart!

 

Mästerverket, 15 pound knaprig kalkon.


Annandag jul, djungeltrack, vi gick bara fel en gång och bara 10 minuter.

Om jag inte skulle lyckas hör av mig innan, så önskar vi er alla  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Gott Nytt år till er alla och tack Patricia för en underhållande blogghöst! Här kommer årets sista limerick:

En svensk blondin ville njuta julens bad i Clearwater

Men dit lär det länge dröja innan hon vänder åter

Ty i sanden fanns ett farligt kryp

som gav vår tjej en massa nyp

Tillbaka i hemmets trygga vrå hon sandloppans bett begråter.

2011-12-30 @ 15:09:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0