Blindtarmsinflammation

Så har vi klarat av ännu en amerikansk vardagsupplevelse, nämligen akut sjukbesök med påföljd operation och sjukhusvistelse. Föremålet för detta är Alicia som redan i onsdags började få ont i magen, men hennes elaka mamma skickade iväg henne till skolan i alla fall. Det gick över men kom tillbaka på torsdagen då hon började kräkas, bra planerat med magsjuka tyckte vi, helst som Andy och Lena skulle dyka upp senare på kvällen från Sverige. På fredagen hade hon fortsatt ont i magen men det hänvisade vi till efterkramper men när det inte gett sig åkte vi till en läkarmottagning på lördag morgon. Där fick vi svara på frågor, samma tre gånger till tre olika, lämna urinprov och så blev hon klämd på, men då de inte kunde hitta något skickade de vidare oss till sjukhuset. Först fick vi dock en räkning på 150 dollar, vilket inte känns speciellt dyrt med tanke på att det är timkostnaden även när man sätter i löshår.

På sjukhuset var det väntan, väntan och väntan, jag tyckte alla andra kom och gick, men vi blev kvar, hade dock lyxvarianten där man kunde stänga dörren om sig, de flesta andra låg bakom drapperier, inte mycket till privacy där inte. Till slut blev det bestämt en kontraströntgen, hon fick dricka tre glas med vätska under ett par timmar och blev sedan körd genom en tunnelmaskin, jag fick också vara med bakom ett förkläde av bly. Halv åtta på kvällen blev vi meddelade att det var en inflammerad blindtarm och att operation skulle ske klockan tio. Först fick vi dock skriva under ett papper (ett? fyra eller fem var det nog) där vi förkunnade att vi tänkte betala kalaset, redan innan operationen var vi uppe i ca 6000 dollar. Fick för säkerhets skulle lämna 300 i deposition, vad trodde de, att jag tänkte ta ungen i rullsängen och sticka?

Medan vi låg på akutmottagningen var där en viss likhet med amerikanska läkarfilmer med folk överallt och väsen och ljud, men när vi kom till operation och uppvak var där idel tomma sängar och bara ett operationsteam. Själv opererade jag också bort min blindtarm vid 12 års ålder och har som minne därvid ett 10 cm långt ärr, inte speciellt snyggt kan jag säga. Alicia kommer som minne av händelsen att få en snyggare navel, det är sant, han gick in där och dessutom på två små hål till innanför bikinilinjen, och då han kunde konstatera att naveln inte var snyggt läkt sedan födseln ändrade han till den. Efter avslutad operation berättade han att blindtarmen var otroligt lång och mätte en 10-12 cm med händerna samt att den hade knutit sig till en knorr. Halv ett på natten var allt klart och vi blev forslade upp till barnavdelningen, den är lika tom den, tror här bara är två patienter. Nu väntar vi på rond och besked om när vi får åka hem, är lätt trötta i ögonen efter en natt med ständigt spring och provtagning och smärtlindring, men min lilla docka har redan varit uppe och gått och imponerar på hela personalen, så det ska nog bli bra.


Kommentarer
Postat av: Palle

Va skönt att Alicia är på benen igen.

Hälsa familjen.

2011-02-27 @ 19:30:11
Postat av: Annette

Oj oj lilla höna! har själv druckit kontrast p fastande mage, liknas vid upplöst krita i vatten strävt och torrt Mmm lättdrucket NOT. så några ulkningar var på sin plats och de klappa lite lugnt p ryggen med full förståelse. Tur hon e envis som en åsna med rätt inställning av att komma upp å röra sig. Kramar från oss alla till er alla <3

2011-02-27 @ 19:34:47
Postat av: Jenny Palmgren

Stackars Alicia! Hälsa henne att hon ska krya på sig snabbt! Kramar från oss

2011-02-27 @ 20:14:05
Postat av: Jenny

Usch vad tråkigt, skönt att allt gick bra dock!

2011-02-28 @ 12:33:47
Postat av: Annika

Hälsa henne med kryapåkramar från oss alla!

2011-02-28 @ 13:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0