Fransk lunch

Idag var det alltså lunch hos våra grannar, fint tänkte vi, det är väl avklarat på en timme. Då tänkte vi förstås inte på att värdinnan är fransman…. Lunchen började med en sallad, i själva verket två, sedan var det fisk med potatis och sparris och så givetvis ost därpå. Avslutningsvis en dessert med vaniljpudding, grädde och färska bär, allt nersköljt med vin. Tjejerna njöt i jacuzzin och vi njöt av trevligt sällskap, de hade rikliga källor att ösa ur. Kul att höra lite från Amerika förr i tiden, när Norman skulle göra militärtjänst fick han välja mellan att frivilligt söka in på fyra år och välja vilken avdelning han ville vara på eller bli tvångsinkallad och kunna hamna var som helst under två år. Tror nog att jag också valt det första alternativet men däremot hade jag inte satt hans val på min förstaplacering, det hade nog inte hamnat på någon plats alls, att vara stationerad på en u-båt, 80 dagar i taget, uhhuuu.

Tjejerna njöt av 32 gradigt vatten

Francine är en riktig raring, för ett par år sedan fick hon en hjärnblödning och var nära att stryka med så hon uppskattar och njuter av livet för fullt nu. Härligt att se en sådan kärlek som deras, efter nästan 35 år som gifta strålar de fortfarande ihop och varje dag när hon under tre månader låg på sjukhus, satt Norman hos henne, även de fem veckor hon låg i koma.

 
Francine och Norman

Hur ogärna vi än ville, var vi tvungna att fyra och en halv timme senare slita oss därifrån, imorgon är det ju Valentines dag och vissa presenter bör inhandlas. Chockade Tommy svårt med att deklarera min mening att det var rätt onödigt att vi skulle ge varandra presenter, tycker inte vi har gjort annat än handlat det senaste halvåret. Var i alla fall tvungen att inhandla godis, i Antonias ålder har hela klassen med sig godis för att ge till alla de andra i klassen. 25 små foliepåsar och en timme senare var vi färdiga och jag var färdig!

 

Trodde inte det var möjligt att bli hungrig mer idag men så var inte fallet så vi for inom den lokala pizzerian och beställde en Scisiliana special med fem toppings, tog för säkerhets skulle en stor, var ju till hela familjen. Ut kommer en fyrkantig pizza som helt täcker en familjekartong, den är 5 cm tjock och väger väl en två och ett halvt kilo ungefär. Vi kämpade tappert men lyckades bara kränga hälften, blir många måltider för 22 dollar.



Ha en riktigt bra Valentine!


Kommentarer
Postat av: Annette

wow vilken fin bild p tjejerna i bubbel:) med bakgrund. paret ni var hos hade verkligen äktenskapstycke. Pizzan hade kittlat döskönt i kistan såg så god ut :-) happy valentine p er alla. miss u.

2011-02-14 @ 21:55:37
Postat av: Magnus

Rätt, man ska hålla sig väl med vänner som bjuder på god mat, bor vid vattnet och har pool. Aha, du tycker det låter bekant (OK, jag känner mig som Ove i Solsidan, hehe). Det där med att du inte ville ut och shoppa låter allvarligt. Kanske dags att besöka en psykolog innan åkomman blir kronisk? Må gott och Happy Valentine till er alla.

2011-02-15 @ 08:19:47
Postat av: Andy

JAG VILL ÄTA DEN!!

2011-02-15 @ 16:12:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0