Merdi Gras

Nu har det varit 26-28 grader varmt varenda dag i en vecka, bortskämda som vi är börjar vi klaga över hettan, max en timme i solen, sen är man a la hummer. Men helt underbart och ljuvligt och står sig starkt i konkurrensen mot de tiotals minusgrader vi har hört talas om hemma.

 

I torsdags vad det ”morning with mam” på Antonias skola, då fick vi mammor (inte pappor….) följa med våra barn från 7.15 till 7.50 och käka frukost på skolan. Visserligen betalar de för lunchen i skolan men frukosten är fri för alla som vill, den här dagen var det en specialare, 10 olika sorters muffins, kaffe och juice, en riktig höjdare kvart över sju på morgonen. Först gnällde jag över tidpunkten och tänkte att de vill väl inte slösa undervisningstid, men sen kom jag på att det är nog inte så dumt alls, man kan hinna dit innan man ska åka till jobbet och för de barn som inte har föräldrar som har möjlighet att komma känns det inte ensamt eftersom de inte behöver se det. När vi anlände 17 minuter över sju var matsalen proppfull, volonterande föräldrar delade ut muffinsen och vi kunde precis klämma ner oss vid ett bord där det satt en mamma och en tjej. Blev lätt impad av modern, vid denna tidpunkt på dagen hade hon full utrustning = mycket välskräddad och sminkad upp till hårrötterna inkl lösögonfransar, jag som tyckte jag spätt på rätt bra med min dubblerade sminkning, hade förutom mascara även lagt på läppglans. Förstod på hennes släta hud att hon måste varit, ja, en väldigt tidig tonårsmamma, men sen berättade hon att hon hade två tjejer till, 15 och 21 år gamla…. Började ihärdigt granska hennes ansikte och kom på att hon nog inte varit helt främmande för en del antioxidantiska bekämpningsmedel och en del silikon hade väl fyllt sin funktion också. Gillar ju att höra om det amerikanska vardagslivet så lyssnade fascinerat när hon berättade att hennes femtonåring skulle fylla sexton nästa vecka, det är stort här, körkort mm, så de skulle fira det på samma sätt som de gjort för 21-åringen, dvs med en stor fest för hennes kompisar, där de gav dem pengar så de kunde gå ut och handla kläder, smink och smycken för födelsegrisen och sen gå till frissan, fixa håret och gå ut och luncha. Jaha ja!

 

I fredags var det Mardi Gras fest på clubhuset, man ska tydligen ha en dräkt som anspelar på drottning, kung eller narr i guld grönt och lila men det struntade svenskgänget i, inte EN till maskeraddräkt att hänga in i garderoben! Vi tog våra käcka svensk tröjor, kortbyxor och fotbollsstrumpor och stövlade in som halva svenska landslaget, som en eftergift hade vi masker i nämnda färger, men jag kan ju säga att vi skilde oss gott från mängden i alla fall. Vi blev bjudna på en speciell sorts drink, Hurricane och det kan jag också säga, det får mina välkomstdrinkar att likna jordgubbssaft och de två margaritas Åsa lurade i oss på fördrinken gjorde inte saken bättre. Men i vilket fall som helst blev det trevligt men jag tyckte nog att båten gick något krokigt hem när Tobbe och Åsa skjutsade hem oss.


Min telefon måste vara felkonstuerad.... en oerhört vacker solnedgång när vi intog det Bengtsson/Petterssonska paketet "vi fixar allt, hämtning, drink, körning, avlämning"


The swedish team, än så länge rätt städade.

Och här är vi några hurricans senare.

För att riktigt plåga oss själva åkte vi till en wildernes park, bara fem minuter härifrån för att testa vandringsleden på lördag morgon. En helt fantastisk upplevelse och jag blev närapå frälst! Gick längs med vattnet och det plaskade överallt där alligatorerna snabbt dök i, lyckades inte få några foton, men var å andra sidan rätt nöjd med deras uppförande, hade ju varit mindre kul om de reagerat tvärtom. Som vanligt lyckades jag bra med kameran, efter två bilder dog batteriet…. Men det är varken första eller sista gången vi är där så det lär bli många fler bilder framöver.

Jaha och just här är vi vilse, men vi hittade tillbaka till stigen efter bara tre minuter.

Ett fantastisk djurliv, massor med fåglar.

Om ni nu snurrar på datorn så kan ni se en stock långt ut och på den litter en alligator och tre sköldpaddor, mycket nöje....


Kommentarer
Postat av: Christina

Vilse..... inte du väl ;-)

2011-02-21 @ 20:27:23
Postat av: Andy

hahahaaha, pappa i en djungel, fan va bisarrt

2011-02-22 @ 08:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0