Alligatorsafari

Igår var vi ute och paddlade kanot ute i träsket, gick på grund, for in i träd, fastnade i träd och såg en väldig massa djurliv. Det var fantastiska fåglar, massor av sköldpaddor och så förstås alligatorer. Det var en ”kall” dag, bara 23 grader så uthyraren varnade oss från början att vi nog inte skulle få se mer än 10-20 stycken, en varm dag brukar det bli upp mot ett femtiotal. Vi var dock helt nöjda med att se dessa 20 eller vad det nu blev, man är jäkligt snabb på paddeln när man kommer för nära kanten och det ligger ett par alligatorer och solar ryggen i solen, trots att de flesta bara var dryga metern inger de en hel del respekt.

 

Annars är det förstås, precis som hemma antar jag, en stor del skriverier och prat om tsunamin. Läste på aftonbladet om katastrof på katastrof i tsunamins spår och direkt under om hur en karusell på Globen fastnat och de åkande tvingats krypa ur på en provisorisk bro, gör att man får lite perspektiv på livet.

 

Har lurat med Birgitta på zumban, fast hon skolkade i fredags, skyllde på ont i ryggen, det var säkert bara lite träningsvärkJ. Är helt fascinerande att gå dit, det har börjat en ny kvinna där, brasilianska någonstans i sextioårsåldern, gissar jag. Gissar, då hennes verkliga ålder i det närmsta är omöjlig att bedöma, hur många operationer hon gått igenom kan jag också bara gissa. Hon är totalt slät i ansiktet, med äppelkinder, något sneda ögon och ögonbryn som är halvvägs upp i hårfästet, formade som svalvingar. Läpparna är i profil putande ut från ansiktet likt en tecknad karikatyr och hennes minspel är obetalbart, det finns bara inte, hon kan inte ens le och knappt prata tror jag, botoxen har förlamat varje nerv. Måtte man inte bli sådan, men det är nog ingen större risk, Alicia kom hem efter att ha träffat sin pojkväns mamma för första gången och på min fråga om hur hon var, svarade hon: ”Precis som du mamma, helt oglamorös”.
Fantastisk natur
Fantastisk natur hela vägen var det.

Fantastiskt fågelliv

Sköldpaddorna är så söta.

Alicia är den födda friluftsmänniskan.

Efter fem minuters paddlande hittade vi ett vinnande koncept, Tommy styrde OCH paddlade. Jag fotograferade.

Kramas i naturen


Kommentarer
Postat av: Magnus

Härliga bilder. Dessutom rättvända allihop. Man blir påmind om att det faktiskt finns något som är varmare än denna långa vinter, nämligen sommar. Vår egen kanot ligger "djupfryst" under utsprånget på husets norrsida. Sjöarna är fortfarande täckta av ett tjockt lager is. Vi i kalla Norden tröstar oss dock med att dagarna blir allt längre och längre.

2011-03-14 @ 09:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0