Balett

Det är bara att erkänna, jag är fullständigt kulturellt obildbar! I helgen var det kulmen på Antonias balett-säsong, jaaaa Jenny, det var precis lika tråkigt som när vi för fyra år sedan körde in till Halmstad varenda jäkla tisdag och bara ungarna avskydde det mer än vi gjorde. 

 

Men här ville Antonia absolut gå på balett igen så vi skrev in henne i skolan, betalade första och sista månadsavgiften, smart drag, mycket svårare att hoppa av då och någon billig historia är det inte heller. Sen var det förstås balett-dräkt, skor, hårnät, hårpåse och Gud vet vad och just där och då när allt var inköpt och betalt, kom hon på att det inte var kul.

 

Varenda måndag har varit ett tjat, ett tanna-gnisslande och ett elände innan vi äntligen kommit iväg men på slutet gick det lite lättare, de skulle ju träna inför uppvisningen. I USA görs ingenting halvdant, här var det stor scen, generalrepetitioner till halv tio på kvällarna och hyrda dräkter. Biljetterna såldes för 22 dollar stycket och den stora salen var utsåld, både fredag och lördag kväll. Tryckta program med namn på alla deltagarna och paus i mitten på föreställningen.

 

Vilken tur, för då smet vi nämligen iväg, efter att Antonia medverkat i sitt nummer som varade exakt 2,30 minuter. Och ursäkta mig, men balett är skittråkigt! Hopplala, steg hit, steg dit, gå på tå, vifta med benen, le och för att inte tala om vilket helsike det var att sätta upp ett hår som är klippt i kort page i en knut där inga hårstrån får falla utanför. Det gick en burk gele, 25 hårklämmor och minst en burk med spray för att fixa till detta fenomen.

 

Men jag kan förstå att vilken liten tjej som helst vill dansa balett, det måste ligga närmst efter att vara prinsessa, superkvinnligt med håruppsättning, tyll och graciöst, tror jag drömde om det själv en gång i tiden. Och se var det slutade, mina gymnastiska förbehåll tilldrar sig i ett clubhus, där jag iklädd svart linne och pösiga byxor, osminkad och med håret i en rufsig tofs, utövar kickboxning medelst salsa, ständigt flåsande, ansiktsfärg som skulle få en mogen tomat att bli avundsjuk och svettades från tånaglarna och uppåt. Superkvinnligt, not!


Kommentarer
Postat av: Magnus

Det är inte för sent för dig att uppleva den skönhet som finns i balettkonsten. Kolla det här klippet från Daniel och Victorias festkväll inför bröllopet. http://www.youtube.com/watch?v=dsjImCzpHZA

2011-05-19 @ 20:41:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0