Festlig helg

Nu var det en fullmatad helg igen, det började i fredags med Shiraz crazy-hat party, hon har indiska rötter men är född i England varför temat var rött, blått och vitt, inte precis mina favoritfärger, därtill skulle man bära en kul hatt, jag tillbringade timmar med att tillverka min möbelhatt. Och hade roligt varenda minut, bara älskar sådant pyssel. Givetvis blev hatten för liten men jag hade med den i alla fall men kom helt klart i skymundan inför de amerikanska damerna, här vet man hur en slipsten ska dras. Klar vinnare blev Michelle med sin te-hatt, hon hade byggt upp en hel servis med kolsyreis och allt som rök ur koppar och fat när hon gjorde sin entré, snacka om kreativitet.

 

Michells mästerverk

och här är mitt

och här är hela hattligan


På kvällen var det svensk fest hos Åkermarks med mycket bubbel, grillat och annat gott, karlarna försvann med båten och ryktet gör gällande att de havererade vid vår ölpump och gjorde sitt bästa för att tömma densamma, dock utan att lyckas.  Mycket trevligt och gott var det och rätt sent blev det också, tur vi inte hade så långt att köra hem.

 

I söndags hade grannarna party för sonen som fyllde 30 och mycket god mat där också. Mestadels var det Erics föräldrars vänner som fyllde platserna vid bordet och det är intressant att se hur detta lite äldre klientel faktiskt i de flesta fall har föräldrar som är födda i Europa och kommit hit. Fick höra om en hel del intressanta livsöden med föräldrar från Polen och Ryssland och fick dessutom en helt ny inblick i den amerikanska kyrkan. En av de första frågorna som kom upp var om vi hittat en kyrka att tillhöra ännu, men de verkar lite lugnade av att vi inte är katoliker, då är vi väl lite knäppa ändå och kan inte räknas som fullvärdiga medlemmar av det kristna livet. Kyrkorna är uppbyggda som små företag, en gång om året avger du löfte om hur mycket av din lön du avser att donera till nämnda företag och de bygger sedan upp sin budget kring detta löfte. De får inte gå med vinst, alltså måste det vara bra mycket roligare att jobba som präst i en rik församling än i en fattig. Jobbet omfattar 24 timmar om dygnet, prästerna förväntas vara där inte bara vid dop, konfirmation och vigsel utan också när någon medlem ska gå igenom en operation eller det uppstår någon kris i familjen., dvs full jour alltid.

 

Annars har det faktiskt varit för varmt för att vara ute, termometern har toppat 97 och det är varmt, även om man som svenskt har ständigt dåligt samvete för att sitta inne. På tal om att sitta inne såg jag på tv igår att en tonårs-kille hade våldtagit två tjejer, varav en också var tonåring, han fick 65 år i fängelse och blir alltså utsläppt någon gång innan han fyller 80, det kan man verkligen kalla ”hinter Schwedishe Gardinen” som vi säger i Tyskland.

Lite sen bild, Antonia tvåa från vänster.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0