För varmt för en grill

 

Idag toppade termometern 95 grader fahrenheit vilket är ungefär 34-35 grader i svenska termer och då var klockan ändå passerad noon och framemot femtiden på eftermiddagen. Just då inträffade Antonias tennislektion men hon spelade en timme i gassande solsken utan att klaga och vann dessutom i sin grupp. Vi har en fighter här!

 

En av våra favoriträtter är grillade revben, inte de där färdigmarinerade, vacumförpackade, tunna slanorna man kan köpa, det ska vara feta revben direkt utskurna från grisen med massor av kött som man låter koka ett par timmar för att sedan marinera och grilla dem. Idag insåg jag dock värdet av en ugn, det var faktiskt för varmt för att grilla, även när det var middagsdags var det över 30 grader och jag insåg snabbt att min man inte hade en tanke på att ställa sig framför en varm gasbädd för att griljera revbenen så det fick bli ugnen, nästan så man skäms när man tänker på alla de 15-gradiga kvällar man skickat ut honom att grilla i Sverige, då var det ju FINT väder.

 

Tror jag berättat det innan men barnen får betyg fyra gånger om året här och mellan dessa nio veckor får de en students report som ger en fingervink om vilket betyg de har så här långt och vad de kan göra för att bättra på/ligga i som fanken för att behålla betygen. Igår kom Alicia hem mitt sin rapport och hon hade raka A, dvs motsvarigheten till gamla, hederliga svenska femmor, i alla ämnen. STOLT mor, det ska ni veta, dessutom läser hon den svåra kursen i vissa ämnen, motsvarighet till särskild mot allmän i gamla termer igen, det är verkligen strongt gjort med ett nytt språk och allt.

 

Idag skaffade vi ett bibliotekskort på vårt närliggande bibliotek, som verkligen är nytt och fräscht. Det funkar ungefär som i Sverige, man får låna böcker i tre veckor och filmer i en vecka och får dessutom tillgång till ett enormt e-bibliotek där man kostnadsfritt kan ladda ner e-böcker och tom bränna ner dem på cd-skivor. Där finns en stor låda där man kan donera böcker, en del av dem hamnar i lånehyllorna och en del i ett speciellt rum där de säljs ut (billigt, 1-2 dollar, stycket) till förmån för en fond som gör ett eller annat gott. Börjar känna oss riktigt amerikanska!

 

För övrigt har vi det väldigt trevligt hemma nu med inte mindre än fyra tjejer som ska slåss om toaletterna mot ensamma Tommy. Carina och Fredrik har åkt på en weekend till Rom och Ida är till båda tjejernas stora glädje inkvarterad hos oss. De uppför sig exemplariskt, hörde något om att ”blir det här bra får vi nog sova över hos varandra under skoldagar i fortsättningen också”, beräknande små typerJ. Tommy däremot var på väg att flytta över till Tobbes Casa, där är nämligen grabbarna Åkermark inkvarterade och Åsa är i Spanien så huset på Cachet Isle är för tillfället ett helt genuint maskulint tillhåll.

 

Måste bara berätta om vår granne George också, han kommer från Spanien och har en engelska som påminner om Manuels i Pang i bygget eller möjligtvis Julio Iglesias på sitt bästa. Han arbetar som läkare och föreläser för nuvarande på universitetet om hur man reparerar ansiktsskador efter olyckor och hans stora hund lyssnar till det klingande namnet Jonny Cash. Han är dessutom en hängiven fiskare och har ingått kompanjonskap med en annan av grannarna som innehar en båt som han harvar runt i på sjön. Häromdagen var de ute på en tur igen, kvällsfiske, ska visst vara väldigt mysigt, när spöet drogs mot botten och George började veva för allt han var värd. Så småningom kom fångsten upp till ytan, det var en alligator, bara 3-4 foot lång, men tillräckligt stor för att han skulle kapa linan illa kvickt och se sitt dyra drag fara all världens väg med en väldig fart. Själv skulle jag nog kollat först om den hade några sådana där snygga alligatorskor på sig……


Kommentarer
Postat av: Magnus

Snyggt skrivet. Inte mindre än sex olika ämnen har du lyckats behandla, kort och koncist, i dagens blogg. Alltid lika intressant att läsa om ert liv i Florida.

2011-05-13 @ 21:29:26
Postat av: Karin

Ska rapportera lite om livet i Sverige...

Det består just nu av sol o varmt, regn o lite hagel, Eric Saade och Tre Kronor i VM FINAL!!! Har ni märkt av det "over there"? (USA kom väl inte så långt...) Det är snart skolavslutning...Kramar till er alla!

2011-05-13 @ 23:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0