Klaga aldrig på den svenska fastighetsskatten

I förrgår satt jag och skulle skriva blogg och kom inte på någonting, totalt stiltje var det, rätt normalt tillstånd i huvudet alltså, men idag känns det som om det har hänt en massa saker.

Antonia kom hem med en inbjudan till frukost på skolan på onsdag, hon har nämligen, som en av två elever, av sin lärare blivit utsedd till ”rising star award”. Tommy skulle flyga till New York på morgonen men fick boka ett senare flyg, en sådan tillställning kan man ju inte missa!

 

Vi har också skaffat oss en ”tutor” , finns gott om dem för alla möjliga ändamål, men Tommy och jag ville ha en extralärare för att förkovra oss i det amerikanska språket. Rafia är 21 år och kommer ursprungligen från Afganistan där hon utvandrade vid den späda åldern av fem år. Hon är klädd i heltäckande kläder, vilket inkluderar ett huckle som gör att hon endast visar ansiktet från ögonbrynen ner till hakspetsen och de dubbla lagrena med mörka kläder ser jäkligt varma ut när det är 34 grader ute. Hon är utrustad med sämre lokalsinne än vad jag har, sände henne en vägbeskrivning som hönan Agda hade klarat av, men hon körde varvet runt sjön två gånger och ringde dessutom två gånger innan hon kom rätt. Den andra gången hon körde hit hittade hon inte heller.  Men vi sitter och konverserar och hon rättar oss och vi letar upp ord som vi inte kan och hon förklarar. Roligast är dock att prata om vardagslivet, eller kanske inte speciellt roligt, för några år sedan blev hon skickad till hemlandet och bortgift, hennes man är kvar där för att studera, hon bor med sina föräldrar här, tur för henne, men vilket liv! Efter gårdagens lektion kunde vi konstatera att varken jag eller Tommy kom ihåg ett enda ord av vad vi skulle lärt oss första gången, tror inte man kan lära gamla hundar att sitta, vi får nog acceptera att den engelska vi kan, den får vi klara oss med.

 

Vi kör fortfarande zumba fyra gånger i veckan, men den dag det är vila går Carina och jag sjön runt, vilket vi gjorde igår och rätt som det var kom jag att tänka på fastighetsskatten.

–Men den ska ju vara betald nu, utbrister Carina, vi har inte fått brev eller mejl eller någonting om detta. Hem och slog upp e-mail sidan och ringde dit, mycket riktigt, sista dagen var igår, senast klockan fem. Detta innebar att ingen överföring per mejl var möjlig, vi fick åka till banken för att fixa en speciell check, måste vara garanterade pengar, de tar inga vanliga checkar eller kreditkort, kontanter går däremot bra. Efter detta åkte vi till skattekontoret där det bara satt ungefär 100 pers, jag snabbräknade. Dock olika behandlingstider beroende på vilket område (det fanns 108 olika designer på bilplåtsskyltar att välja mellan) så efter femton minuter var allt klart och vi hade ett kvitto i vårt hand på vår betalda fastighetsskatt till den facila summan av 8685 och 85 cent. JA, det är kostnaden för ett år…..

 

Sen har det varit några trevliga luncher, Carina, Åsa och jag har haft två shoppingdagar, mycket som ska fixas innan hemresan och idag blev det en halvdag med de stora tjejerna inför deras fest nästa lördag, Ida fyller 14 och Alicia 13 så vi har slagit ihop kalasen och hyrt clublokalen på Cory lake. Sent omsider lyckades vi även få tag på en DJ, skrämmande vilka summor de ska ha i gage, men med en stundomsinnad smålänning vid förhandlingsbordet sjönk det i takt med att dagen närmade sig och att förmedlingen hade obokade discjockeys spelade förmodligen också in.

 

Tommy och Fredrik däremot har fått svettats blod idag, Mia och Olof har nämligen lämnat sitt boende i Grand Hamton och flyttat till Cory Lake, hurrrrrrraaaaaa!!!! Familjen Nordberg bor nu bara två minuter härifrån, vilket underlättar all kommunikation mellan Alva och Antonia och gör att vi har fyra svenska familjer på området av totalt 800 hushåll, vi börjar bli en stor grupp, en halv procent minsann! Hörde för övrigt att det finns 25000 svenskar boende i Florida, inte dåligt! Men först var det genuint bärande av solida sängar, tvättmaskiner och ett biljardbord med granitskivor, männen var rätt utslitna ikväll kan jag säga.

 

Sist men inte minst fick vi idag en väldigt rolig inbjudan tills på tisdag, den kommer jag att berätta mer om nästa gång…………...:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0