St Augustine

I tisdags åkte familjen Bjarnesson hem, de hade sen avfärd så vi lurade iväg dem på en paddeltur

 
Terence tyckte de borde fått samma ersättning som blodgivarna får, en hel del moskitos var det visst i luften.

Alexandra kunde meddela att hon aldrig i livet tänkte paddla fler gånger, detta efter att en illgrön spindel landat på hennes axel, varmed hon flög upp och med en hårsmån undgick att välta kanonen.

Nej, ingen risk....

Speciellt inte som den här lilla sötnosen låg bredvid.

Härligt med vårlov, vi firade familjen Bjarnessons avfärd med att ta oss några dagar ledigt, planen var att åka till Amerikas äldsta stad, St Augustine, tre timmars bilväg härifrån och sedan stanna till och kolla på uppskjutningen av rymdraketen. Första delen av planen gick bra, satt och läste i guideboken samtidigt som vi tog oss framåt och tvingade av bilen halvvägs för att köra inom en nationalpark och se på en källa. Fantastiskt vatten med stora svärdsfiskar som simmade omkring, vattnet höll konstant 20 grader, vilket dock inte hindrade ett stort antal från att bada. Vi gjorde ett stopp till för att bada med delfiner, men där var fullbokat så det får väl bli någon annan gång.

Källvatten

Det var inga små fiskar i vattnet precis.

Om man inte ville bo på motell eller Holiday Inn fanns bara Casa Monica kvar att välja på, ett fantastiskt bygge och man kände sig verkligen bortskämd när man inte ens behövde öppna dörrarna själv. Poolen var rätt liten men solsängarna var med riktiga madrasser och fina färger också, svart och vitt…J. På torsdagen blev det sightseeing, fina gamla hus och byggnader, men som europé är man ju rätt luttrad, alla amerikanare däremot tycker ju att allt över 100 år är supergammalt och imponerande. Kvällen avslutade vi ute på en restaurang på piren där man kunde mata fiskarna genom små luckor under fönsterna. Jag blev glatt överraskad över att hitta ostron på menyn och beställde genast denna delikatess, Tommy skakade på huvudet, fast jag har faktiskt bara blivit dålig en gång av denna föda, ja och så plus den här gången då.

 

Vi vann ett presentkort på förra årets luciabasar, som var en tur på piratskepp i just St Augustine.

Rätt häftiga gamla hus

Seightseeing

är inte så kul tyckte vissa

medan Alicia härdar ut det mesta bara hon får ha sin kamera med sig.

Kul stad, det fanns något för alla smaker:-)

Antonia solar

Alicia föredrog bubbelpoolen

Fredagens tur på piratskepp fick hastigt ställas in, men då jag inte ville lura familjen på uppskjutningen satte vi oss i bilen och for söderut. Efter en timmes bildfärd hade jag lyckats befria mig från samtliga ostron och allt annat jag också stoppat i mig under ett antal dagar, kändes det som och att snuva familjen på en rakettitt kändes som något fullt naturligt, faktiskt helt nödvändigt. Vi ringde Mia, de hade startat klockan fem på morgonen för att få bra platser, tyvärr kunde hon meddela att uppskjutet blivit just uppskjutit. Någon tekniskt detalj, fattar inte att de inte kan se sådant innan, det fattade nog inte någon av den halva miljon människor som befann sig på plats heller. Nu pratar de om måndag, vi får väl se.

 

Vi tog i alla fall in på första bästa motell för den fasionabla summan av 85 dollar fick vi ett fyrbäddsrum inklusive frukost, det var nästan på öret en tredjedel av vad rummet på Casa Monica kostade och poolen här var faktiskt tre gånger så stor. På kvällen körde vi ut för att leta upp något matställe, hittade inget sådant men däremot inte mindre än sju kyrkor, antar att Deltonaborna hellre intar andlig spis än lekamlig. Styrde kosan mot motellet igen och den restaurang som fanns i byggnaden, vilken visade sig kunna servera en fantastisk husets lasagne och även hade livemusik som underhållning. Baren var tätt frekventerad, kvällens inneplagg var storblommig hawaii-skjorta, med eller utan tillhörande solglasögon.

 

Och så har vi förstås firat Valborg, eldningsförbud så någon brasa blev det inte och inte den traditionella nässelsoppan heller, även om jag försökte mig på en tam variant med spenat i alla fall. Mia och Olof kom över och vi lyssnade på ”Sköna Maj” och käkade ostbågar och kände oss väldigt blå-gula. Fast jag måste erkänna att jag saknade bålet på stranden i Mellby, de svenska ränderna går aldrig ur….

Ostbågar, fläderblomsdrink, gravad lax, gubbröra och spenatsoppa, helsvenskt.


Kommentarer
Postat av: Magnus

En världsvan blondin skulle äta skaldjur i St Augustine

Här dög det minsann inte med lasagne eller tupp i vin

Nej, inte ostron smaka

sa maken till sin maka

Och tyvärr, han fick rätt och vår blondin fick lida pin

2011-05-05 @ 15:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0