Besök av partygatan

I helgen väntade vi på fint väder, och väntade, och väntade…. Och till slut kom det några timmar varpå vi kastade oss ut i båten för att äntligen inviga den. For bort till Åkermarks för att lära oss några knep som t ex att om båtrumpan ligger djupt i vatten  kan det vara idé att pumpa ut lite vatten och det funkade fint, därefter låg vi i nivå med sjöhorisonten igen.  Vi tog några korta varv på seelaken, den delen av sjön där man får höja upp hästkrafterna något, och sedan tornade molnen upp sig igen varför vi begav oss till våra respektive hem.

Nordbergs ville ha hem sin dotter så de for förbi med sin båt innehållandes en del a invånarna på sin partygata som passagerare och allesammans strandade vid Nybergs ölpump, tur att den var nymatad. Det var däremot inte gasflaskan som fyller på trycket, eller hur det nu funkar, så efter att John fyllt på sitt glas  (halvliters….) sjätte gången la den helt enkelt av, vilket inte hindrade nämnda John då han helt enkelt plockade fram en ny öl från sin medhavda kylbag. Klockan var då fyra på eftermiddagen.  Mia och Olof har hyrt sitt hus på samma gata som Åkermarks, men konstigt nog är denna gata delad på två och Nordbergs har alltså hamnat på partygatan. Nästan samtliga invånare på denna gatustump är väl betrodda med varandra och varandras kylskåp och barskåp och inleder helgen med en intensiv samvaro att tillbedja alkoholens store Gudfader.  De fortsätter att helga detta ändamål hela helgen igenom och jag måste erkänna att jag är lätt imponerad, trots att John nästan föll av bryggan när han skulle kliva i båten såg han inte märkbart påverkad ut. Detsamma gällde hans hustru Michelle, som efter fem öl och en från tappen, såg ut att vara helt opåverkad av maltens och humlens verkningar. Hon gillade inte vår öl, Yuingling från vårt lokala bryggeri, eftersom den inte var ligth. Har själv i största möjliga mål försökt undvika lightöl eftersom jag starkt förknippad den med blå pripps backar i läskavdelningen, men här betyder light verkligen lätt, dvs innehåller samma alkohol men mindre kalorier, hur nu det går till.

Nå, båtägare som vi är behövde vi komplettera med diverse linor och tubar så igår for vi iväg till Brandon för detta shopping nöje, notan slutade på nästan jämt 300 dollar men då låg det också en helt lagenligt brandsläckare i vagnen. Börjar inse det här med mannens dyrare leksaker som ökar i takt med åldern….. Vägg i vägg låg en möbelaffär och i rent konkurrensmässigt intresse tog vi en tur därinom och Tommy kom på att vi faktiskt saknade en sänggavel. Detta beror på att Ikea inte i vårt tycke har producerat något sänghuvud som vi befinner design mässigt tilltalande, men efter en rundvandring på detta ställe kan jag bara konstatera en lät hjärntvättning, plötsligt tyckte vi att en enorm pjäs i mörkbetsad trä så rätt tilltalande ut. Jag vill inte sträcka mig så långt som till att den skulle vara snygg, och design ska inte ens nämnas i samma mening, men med tanke på hemmablindheten och att vårt 50 kvm stora sovrum endast innehåller två på ben monterade madrasser, så känns det som hög tid att köpa något som piffar upp.  I varje anständigt amerikanskt sovrumsmöblemang ingår det minst sju delar, sängen delas upp i tre, huvudgavel, fotgavel och sidor (konstigt att de inte räknar detta som fyra) sängborden är två och en tillhörande byrå med spegel ytterligare två. Priset som uppges på väggen innehåller oftas typ en sidogavel och en spegel men uppges som ett paket och sen tillkommer då diverse tillägg.  Vi tog hela paketet för att inreda vårt miserabla sovkapell och nej, inga bilder kommer att publiceras på denna odesignade yta, och jag vet inte ens vad jag ska stoppa i byrån, har ju en hel walk in closet som bara är fylld till en sjättedel än. Ilandsproblem!

 

Skolkade från jobbet idag och tillbringade en mycket trevlig eftermiddag med Carina och Åsa i Hyde Park, ett ställe i södra Tampa som bestod av idel små butiker och mysiga restauranger, tyvärr var ungefär varannan lokal tom, pekar inte gott för den amerikanska uppgången precis. Imorgon kommer familjen Bengtsson/Lagerblad, ska bli så kul, vi längtar efter att träffa dem och ja, jag ska försöka var lite flitigare med att använda kameran!


Kommentarer
Postat av: Karin

Båtrumpa??Nu när det har blivit (båt)folk av er, får ni allt lära er några vanliga termer...

Båtrumpa=akter, frampartiet=för, snören=tampar.

Grattis förresten!!

Kram Karin

2011-09-27 @ 17:33:15
Postat av: Magnus

Lycka till med och i båten. Glöm ej flytvästarna. Ser fram emot foton av kapten, styrman och kuttersmycken. För att komplettera Karins lektion i båtterminologi: Tubar = fendrar

2011-09-28 @ 22:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0