sport

Nu är det många järn i elden igen, håller på att kolla lite olika sportsalternativ för tjejerna, med fokus på fotboll, vilket inte är helt enkelt. Det mest lockande alternativet är fusion, träning och matcher  är på Alicias skola alldeles runt hörnet, men säsongen är bara tre månader och många nybörjare verkar det som. Alicia vill helst spela i Rachels lag, men det ligger en timmes bilfärd härifrån, enkel resa, och matcherna går av stapeln ända ner till Miami. Skulle väl funka för Alicia men inte för Antonia och vi vill ju absolut ha dem på samma ställe. Något billigt nöje är det inte heller, ungefär 1000 dollar per säsong och barn, fast då ingår förstås tröja och byxor…. Haskos familjemedlemskap med 800 kronor per år framstår som rent löjligt billigt i jämförelse.

 

Sen ska Alicia börja läsa och gå i kyrkan också, Svenska kyrkan i Florida ska ha en konfirmation i maj 2012. Det är första gången det anordnas här så det kan ju vara spännande att vara med på, olyckligtvis ligger kyrkan precis norr om Miami så vi har 4  timmars  bilväg till den, enkel resa. Blir väl inte av att man åker dit varje söndag precis….

 

Vi var och förnyade våra körkort i veckan, amerikanarna är ju för roliga, att ta nytt körkort med tester och uppkörning och allt gick på 45 spänn, men att förnya det, dvs fylla i lite papper och ta ett nytt foto, kostar 63 dollar. Släpade med pass och visum och ett par olika sorters ifyllda papper men väl framme skulle vi förstås ha haft med oss två olika bevis på var vi bodde också. Typ elräkning…… Hela första halvåret här gick jag omkring med en kopia på elräkningen i väskan, men när vi väl fått vårt körkort med adress på kändes det lite onödigt så jag la ut den igen. Som tur var hade jag en check i väskan som skulle lösas in och där vår adress stod samt försäkringspapperna i bilen där också vår adress framgick så allt löste sig och nu väntar vi bara på att de ska dimpa ner på posten.

 

Tennisintresset har blommat upp för fullt igen och Antonia är tillbaka på sina träningar, Tommy har utökat sina lektioner till två i veckan och spelar dessutom varje lördag och söndagsmorgon, det  är ett gäng från området som träffas då. Jag ska börja med mina lektioner på tisdag, vi har lyckats få ett tidigt pass klockan elva och i bästa fall är det bara en 28 grader ute då. Tommy kollar tennisen på tv också, i veckan satt han och kämpade för att hålla sig vaken rätt sent på kvällen, när matchen var färdigspelad visade det sig att den verkliga matchen var inställd pga allt regnande i NY och det här var en repris från 2009.

 

Ida försöker lära Alicia att wakeboarda, det är som att åka vattenskidor fast det är som en snowboard istället, med ”kängor” att stoppa ner  fötterna i, jag fick en hastig flashback av Gudfadern och fötter som gjöts ner i betong, men tjejerna verkar inte lida av någon klaustrofobi direkt. Ida har tränat hela sommaren och var jätteduktig, Alicia kämpade tappert på men lyckades inte komma upp. Nästa gång kanske, men det lär dröja ett tag nu, hon navelpiercade sig idag, efter mycket tjat och något som mer eller mindre liknade hjärntvättsförsök och det skitiga vattnet som vi har i sjön vill man inte ha in i något nytaget hål.

 

Vi hade en mycket trevlig fredagskväll när Carina och Fredrik oförhappandes dök upp med båten och vi satt ute i värmen och drack vin och för säkerhets skull min hemmagjorda citronsnaps också, till halv ett på natten. Lika sent blev det i går när familjerna plus Nordbergs och Rainers for iväg till Macaroni Grill för gemensam middag och sedan blev vi inbjudna till Mia och Olofs grannar, som vi aldrig träffat, för mer vindrickning, ugh, nu får det nog bli en vit vecka. Eftersom vi ska ha traditionell kräftskiva i tjejklubben på torsdag får jag väl hålla mig till vitt vin då.

Ida var superduktig, det SÅG lätt ut...

Aliciade kollade in tekniken

och här försöker hon komma upp...

Bästa försöket, 0,75 sekunder ovan ytan

Alicia på piersingbänken, hon är inte alls spänd....

Jätteäckligt, och JAG höll på att tuppa av och nålen var bara SÅ tjock.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Säg till Alicia att hon måste ha böjda armar när det börjar dra i linan, då kommer hon nog upp. Piercing frivilligt? Räckte det inte med blindtarmsoperationen? Så, nu ska jag titta på en repris från Wimbledon 1982.

2011-09-13 @ 21:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0