Dop på en liten pärla

Det visade sig bli många speciella upplever vi skulle få under våra år här, bröllop, nästa vecka blir det konfirmation och den här helgen var det dop. Fredagen inleddes som vanligt med jobb och skola, men Åkermarks plockade upp de stora tjejerna halv fem när de slutade så Tommy och jag kunde sticka iväg så fort Antonia kommit hem, trots detta och trots att vi hade närmast av alla, lyckades vi förstås komma sist till middagen. Eftersom vi västbor har kuskat iväg till östkusten ett antal gånger hade vi lagt lägret i närheten av oss och mer p g a tur än skicklighet prickade vi in ett litet ställe i Ruskin som visade sig vara en riktig liten pärla. Ett standardrum (med plats för fyra) och fullt pentry gick på under hundralappen, dvs ca 650 SEK och vi la till 30 dollar/natt och fick därmed både havsutsikt och fullt kök. Dessutom ingick städning, det fattade vi först lördag middag när vi hade både bäddat och diskat, med showergel för säkerhets skull.

 


Antonia och Tommy ska inspektera bryggan.

Underbart vacker solnedgång

Restaurangen hade en ytterst trevlig meny och jag hittade snabbt min favorit, en förrätt med det kanske något oklingande namnet Tuna tsunami, marinerade tonfiskskivor, som serverades på en bädd av japansk sjögräs och diverse andra grönsaker, lyckades bara urskilja kumquats, tillsammans med tre olika såser och inlagd ingefära, munnen vattnas bara jag tänker på det. Väldigt humana priser här också och ställets special var happy hour dygnet runt, beställde man vin eller öl by the glas fick man in två. De hade en brunch på helgerna till det fascila priset av 17 dollar, där ingick deras salladsbord som bara det var fabulöst, en hel hop med varmrätter, bakelser och bakverk och som kronan på verket enchokladfontän med massor av färsk frukt att doppa. För de över 21 ingick dessutom två glas champagne, lät som ett riktigt trevligt sätt att börja dagen på.

 

Fredagens middag påbörjades redan halv sex, därefter satt vi nere på stranden och njöt av solnedgången och den otroligt stora kylväska som familjen Ohlsson släpat med och som visade sig innehålla en blandad mängd med trevliga drycker. Kvällen avslutades på vår balkong med något glas vin till och det var nog tur att konfirmandernas lektioner var lagda att börja först klockan tio på lördagen. Förresten hade inte vi ont av det, Olle var kvar hemma på sleepover fest så Alicia och Ida härbärgerades hos Åkermarks, man behövde bara kasta en snabb blick in i deras badrum för att kunna konstatera att det bodde två tonåringar i den lägenheten.  Men vi fick en fantastisk dag på stranden, avnjöt ännu en god middag och alla barnen avslutade med att bada, först i havet och sedan i poolen.

 

Där vi satt och agerade badvakter kunde vi konstatera att en hel del ungdomsgäng hade tagit sin tillflykt till denna resort och partajade rätt hårt verkade det som. Kunde vi även konstatera hela natten igenom, då det mest partajglada gänget hade sitt tillhåll rakt över oss och envisades med att öppna balkongdörren ca 8 gånger i minuten, dra med stolarna över golvet lika ofta och hade en liten fin final vid halvsextiden på morgonen då de gjorde sitt bästa för att väcka resten av hotellet med hjälp av en gonggong och diverse höga röster. Var flera gånger på väg ut på balkongen för att avyttra vissa ej tryckbara eder, men efter en natt med väldigt lite sömn och desto fler vakna pauser orkade jag inte masa mig ur sängen. Det var nog tur det för den delen, när vi intog morgonens frukost på balkongen kunde vi konstatera att någon hade inte mått bra under natten och istället för att då uppsöka badrummet hade man helt sonika lutat sig fram över räcket och gjort av med som behövde komma ut den vägen. Väldigt mysigt! På söndagen uppenbarade det sig en herre från hotellet som beklagade nattens oväsen, bad tusen gånger om ursäkt och kunde meddela att gänget var utkastat och att en städning av balkongen genast skulle ombesörjas.

 

Men då var vi redan på väg ut genom dörren för att vara med på Kevins och Ellies dop, de är 15 respektive 13 år, båda föräldrarna, Susanne och Urban är svenskar men barnen är födda i USA och det har aldrig blivit av med dop under de perioder de varit hemma och eftersom Kevin nu skulle konfirmeras fick det bli dop en vecka innan och då hakade hans syster på. Väldigt annorlunda dop, inte bara med tanke på att barnen var något stora, det skedde dessutom utomhus i en liten vacker paviljong och Olof som hade glömt prästskjortan hemma genomförde akten iklädd skjorta med hopviken fuskkrage i papper bakom snibbarna, Rayban solglasögon på pannan och converse på fötterna. Sammantaget en jättemysig weekend, vi längtar redan tillbaka till detta ställe och till nästa helg när vi ska få träffa resten av gänget igen.

Inte helt fel....

Susanne, Urban, Kevin och Ellie

Nejdå, han tryckte inte ner hennes huvud i dopskålen, han hällde bara lite vatten över huvudet.

Och här är en annan liten pärla vi stannade och kollade på under hemvägen, den har ju faktiskt mina färger....

En riktigt trevlig Valborg till er alla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0