Isolering

Andra februari idag, men det kan man bara inte tro, förra året hade vi rejält kallt periodvis under ”vintern”, men i år har ungarna bara använt sina stövlar en gång, och det var väl mest för att få lite vinterkänsla. 28 grader toppade termotern och Alicia svettades redan i bilen när vi körde till fotbollsmatchen, som tur gick solen ner och det sjönk till 24 grader. Då gick Tommy och hämtade en varsin tjocktröja till oss i bilen…. Men första matchen med skollaget gick bra, Alicia fick spela hela tiden och då var de ändå 22 i laget och dessutom fick hon och en tjej till agera som lagkaptener. Som mittförsvarare höll hon nollan med den äran och gjorde många bra insatser och matchen slutade två noll. Laget de mötte ska tydligen vara ett av de bästa skollagen och kom från downtown, en del av spelarna såg ut att lätt ha passerat 16-års gränsen, vilket är fullt möjligt. Skollaget består nämligen av klass 6-8 och eleverna kan vara från 11 och uppåt, beroende på när de börjat skolan och om de eventuellt fått gå om något år.  Antonia hade tex en tjej i sitt lag, som är asiat och heter Asia, och alltså spelar i U12 laget fast hon går i sjuan. Speciellt asiaterna och indierna är hårt drillade här och börjar tidigt och får jobba hårt. Tufft skolspel också, de har nio veckor på sig, tränar tre gånger i veckan och har fem matcher. Med det motståndet som bjöds idag, har vi nog goda möjligheter att gå vidare.

 

Dessutom saknade vi några av de bättre spelarna, Ida och Rachel hade nämligen ISS. Vet inte vad detta står för, men betydelsen är isolering(scell). I måndags behagade de två unga damerna skolka från sista lektionen, vet inte vad som flög i dem, men Alicia avböjde i alla fall och gick troget till sin spanskalektion. Möjligtvis var det vetskapen att hennes ömma moder vid sådan information hade börjat tugga fradga och fått blodpropp som avhöll henne från detta, säkerligen kalkylerade denna listiga flicka också med att risken för upptäckt var stor. Mycket riktigt, i tisdags fick Carina ett telefonsamtal från skolan som upplyste henne om de facto, men tröstade med att eftersom Ida var ”föstagångsförbrytare” så blev straffet lindrigt. Detta med amerikanska mått mätt, i Sverige hade väl justitieministern blivit dränkt i mejl om dylikt inträffat, tjejerna fick nämligen två dagar i ISS, dvs istället för att gå till sina lektioner, får de sitta i ett slutet rum med andra syndare och läsa i sina böcker det som klasserna går igenom. Tror Carina hotade med borttagen telefon om detta mot förmodan skulle upprepas och eftersom det straffet för en 14-åring är att likställa med spöslitning medelst stenkastning, är nog risken för en upprepning minimal.

 

Imorgon drar vi iväg till östkusten, konfirmationsträff på lördag och gudstjänst på söndag, dess mellan ska vi försöka slappa och sola lite. Kanske kan bli ett glas vin också, vår vita vecka går bra, idag och igår har vi bara druckit vitt vin, fisk båda dagarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0