Ärtsoppekväll

Nyss hemkommen från en kväll med ärtsoppa, pannkakor och punch, OCH vi har inte ens varit på Ikea. Det var Åsa och Tobbe som bjöd in till en helsvensk afton, till hjälp hade de Tobbes kusin Kickan som hade kokat minst 10 liter ärtsoppa och dessutom stått i två timmar och stekt pannkakor, samt Tomas, som jobbar på Ermator och därmed helt illegalt smugglat in såväl ärtor som punch. Underbart gott, om någon undrar över vad ni ska bjuda hem oss på när vi återvänder till Sverige så är detta ett hett tips. Jättemysigt och gott och lite kul och amerikanskt med bordsplaceringen, vi var 12-14 personer, rätt jämt könsfördelade, varmed Tobbe placerade oss i tjejsida, respektive killsida, tvärt emot all svensk bordsplacering. Kul att se alla igen, tror inte jag sett Åsa sen oktober!

Gott med punch, har jag inte druckit sedan vår hejdå-fest i augusti 2010 när vi kämpade tappert för att tömma alla våra förråd och då låg punch långt ner på listan, men ju senare kvällen blev desto godare blev det med punch. Ja, då i augusti alltså, ikväll smakade det underbart gott och Bengtssons/Petterssons hade förstås lyckats pricka in den enda kvällen då vädret var lite halvtaskigt med droppar av regn, vilket fick det att kännas smått melankoliskt och extra svenskt att äta soppa och dricka arrack. Tror dessutom att jag i någon obevakat ögonblick lovade att kontra med svampsoppa en kväll, gäller bara att samla ihop det svenska gänget, allt som oftast är någon medlem spridd för vinden.


Nej, på tal om party så bara måste jag återvända till våra indiska grannars housewarmingparty, helt underbara människor, men rätt okunniga om törstiga västerlänningar, i drickabaren stod det tre flaskor vin och de kunde antagligen inte i sin vildaste fantasi drömma om att det skulle ta slut på en och en halv timme.

När vi hade vårt housewarmingparty gjorde vi en tipspromenade som gick runt huset, väldigt smart om vi får säga det själv, men då vi bjöd in Basant och Mita och de övriga grannarna som inte varit här tog Tommy med dem på en rundtur som typ den vi gör med våra svenska vänner: "Och här är vårt sovrum, kolla bara hur stort det är! och vi har TVÅ toaletter och garderoberna, KOLLA in i dem, de är gigantiska" med en lätt ironi som underton, som helt lätt också gick våra grannar förbi. När vi kom innanför dörren hos dem, slet de med oss in i sitt sovrum, innan vi fått en chans till en välkomstdrink, eller hälsa på de andra grannrna, varpå de öppnade toan och garderoben för att visa upp hur de bodde och tvättrummet och garaget också för den delen. Väldigt svenskt,men det kändes allt en liten bit avigt här.

Med tidpunkten  här är det helt legalt torsdagsärtsoppa med punch i Sverige, önskar er alla en trevlig dag och skullen ni få för er att ta en ärtsoppa, så slink ner den med en punch och tänk på oss stackars utlandssvenskar, God Torsdag!

Kommentarer
Postat av: Daniella - LOTTAR UT 8 SUIT OF SWEDEN!

Var gärna med i min tävling där du har chansen att vinna en Suit of Sweden! Tävlingen avslutas den 10 februari, passa på att vara med nu. För mer information, klicka dig in här:



http://daniellaevelina.blogg.se/2012/january/tavling-lottar-ut-8-stycken-suit-of-sweden.html#comment

2012-01-19 @ 19:13:20
URL: http://daniellaevelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0