Grått Nytt Hår!

Och en god fortsättning också, vi hade en mycket god första sådan dag, slappandes vid poolen i 28 graders värme. Anledningen till att vi hade pool var till stor del ungdomarnas förtjänst, de hade bokat en kryssning till Bahamas den 1:a januari från Port Caneveral, så vi bestämde oss för att åka dit redan nyårsafton och tog in på Radisson hotell. Första gången jag haft en jacuzzi i sovrummet minsann, den enda som utnyttjade det var dock Antonia, vi andra nöjde oss med pool och jacuzzi utomhus. Hade tänkt oss en middag på den högklassiga hotell restaurangen, men de stängde redan klockan tio, så vi fick söka oss andra alternativ. Fanns fem stycken nere i hamnen, så Tommy, Andy och jag for runt och kollande menyer och tider. Tommy satt kvar i bilen och jag kände mig som en icke seriös lammkötts-älskare när alla bordsplacerare tittade menande på mig och styvsonen och undrade om vi ville ha ett bord för två, halllooouuuu! Nåja, tre av dessa stängde mellan klockan åtta till tio och de två övriga kunde man inte boka bord på.

 

Stället som man tydligen skulle vara på lyckades vi dock snirkla oss in på, kostade bara 60 dollar i kuvertavgift och vi fick de ”sämsta” platserna, utomhus, sittandes på bryggan, med utsikt ut över havet…. Eftersom temperaturen inte vid något tillfälle understeg 23 grader och den dynamiska orkestern inomhus befann sig på behagligt avstånd gick det ingen som helst nöd på oss, snarare tvärtom. Var som helst i Sverige i sommartid hade dessa platser klassats som de absolut bästa, så vi kände oss med rätta privilegierade när vi intog bordet och dessutom fick en varsin hatt, skallra/tuta och ett champagneglas av plast. Vårt bord var för åtta och servitrisen förstod inte alls Tommys humor när hon lätt irriterad rusade fram då han plockade bort två stolar och vid frågan var de andra två skulle sitta fick svaret, där borta, pekandes mot havslinningen.  Den väl inlästa matsedeln hade reducerats med 50% till en ”Nyårsmeny” å andra sidan hade de höjt priserna med likaledes 50% så det kanske jämnade ut sig, men maten var god, även om jag inte för mitt liv kan begripa hur man överhuvudtaget kan komma på tanken att fritera ostron…?!?

 

Första januari inleddes med likaledes underbara temperaturer som hela december innehaft och efter att Tommy avlämnat de äldre barnen vid båten, fortsatte vi att njuta vid poolen innan vi inledde hemfärden. Intog lunch som premiärbesök vid en kedja som funnits sen 50-talet,  Steik and sheik och där de fortfarande har ett antal fullt ätbara menyer för fyra dollar och servitriser iförda vit skjorta med svart fluga. Förvånansvärt gott och det enda som saknades för att göra idyllen fullvärdig var nog en jukebox.  Däremot kan jag svära på att de shejksen som ungarna beställd in inte underskred en centiliter under halvlitern och fanns i alla smaker från kakdeg (uhhhrrgh) till mint och jordgubb.

 

Ja, sen började ju vardagen igen, dock inte för alla, tydligen är andra januari en federal helgdag, vilket innebär att de flesta offentliga myndigheter var stängda, likaså de flesta skolor, men Hillsbourugh county bröt mot det konceptet varmed det var skolplikt för barnen, även om bara hälften av dessa kom dit, i likhet med lärarna och dessutom uteblev rektorn, mycket konstigt system, helst i detta pliktskyldiga land. Dessutom är det hårdkörning i skolan, två veckor kvar innan terminsslut för period två och det innebär prov, prov och prov, Alicia har redan börjat och nästa vecka har hon två om dagen. Kommer svagt ihåg protesterna på gymnasiet varefter det bestämdes att man bara fick ha tre prov i veckan….

 

Ja men tillbaka till vardagen så är det ju nytt år, nya löften, nya löften som ska brytas osv, men inledde ändå det nya året fast besluten att bryta alla dåliga matvanor, för att inte tala om dryckesvanor, så back to water och varför inte dyka riktigt djupt ner i påsen och börja baka bröd? Är innerligt trött på detta vita, luftiga, vitaminfattiga försök att beströ med smör och dessutom finns det ju ingen jäst här, så satte en surdeg häromdagen. He-he, häng på, det här kan bli intressant….

 

Intressant var det också att försöka inhandla ingredienser till brödbaket, trodde jag kände Publix hyllor innan och utan, men efter idogt letande lyckades jag till slut hitta två påsar rågmjöl, undangömda mellan tre olika sorters pannkaksmix, på den ekologiska hyllan. Där hittade jag även dinkelmjöl, intressant att nämna kan också vara att vetemjölshyllan inte innehåller några som helst av dessa andra obskyra avarter, däremot tävlar den starkt mot friterings-ingredienserna, varvid den kämpar å det bästa men faktiskt förlorar loppet då deepfry  produkterna vinner med en halv hyll-längd.

 

Alla grannar kämpar infernaliskt med att få ner sina julprydnader, själva har vi inte ens inlett försöken och Tommy deklarerade idag att julgranen åker ner när prislistorna för Nelo och Skipper är klara. Eftersom jag står som ansvarig för alla dessa projekt och vi pratar listor för export, engelska, danska, svenska, tyska, contract, netto och brutto och graneländet inte ens har börjat barra efter sex veckor, så säger jag bara: Glad trettondag Knut på er någonstans i början på mars!

 

PS, alla foton jag skulle publicera befinner sig på Lenas kamera som befinner sig på Bahamas, återkommer nästa gång. DS.


Kommentarer
Postat av: Bror1

På ett av korten är där en ufo-fot i mitten...kan skrämma folk från vettet...

2012-01-06 @ 09:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0