Inspiration efterlyses

Hmmm, ni börjar väl tro att vi är döda och begravna hela högen här, men det är bara min inspiration som envist lyst med sin frånvaro så nu får jag bokstavligt talat ta mig i kragen för så att ni ska få behålla inblicken i vårt amerikanska liv.

 

Vädret är fortfarande underbart, trots att vi i helgen haft en kallfront, det var säkert nere i 12-15 grader, brrrr, vi fick sätta på värmen i huset igen. Förra helgen däremot var så fin och vi hade 27 grader på söndagen, som utvecklade sig till en riktig höjdardag när både Nordbergs och Åkermarks dök upp med båtarna, törstande efter att få prova Tommys nyinköpta handtag till beerkeggen. Jag slängde ihop en sallad till oss som vi satt på bryggan och åt och eftersom Fredrik dessutom hade födelsedag tog Carina med lite bubbel så mot seneftermiddagen var humöret verkligen på topp.


En riktigt härlig dag! 

Idag har vi varit i Winter Haven, en timme bilresa härifrån och tittat på fotboll. Alicias tränare rekommenderade henne till ett av de bättre lagen här så i torsdags var hon på tryout och blev antagen till det här laget, som reser runt i stora delar av Florida, så vet vi vad vi ska göra på helgerna. Det är många cuper så det lär bli en hel del övernattningar också, men de andra föräldrarna verkar vara trevliga så det ska nog bli kul. Idag blev det dock något missförstånd, hennes tröja hade inte kommit så hon fick inte vara med, men vi fick se lite nya omgivningar i alla fall.

 

Shopping har det också blivit, Carina skulle serva bilen i onsdags så jag följde med och medan vi väntade på att den skulle bli färdig for vi till International Plaza, ett enormt köpcenter som av en tillfällighet låg bara minuterna därifrån. I vissa butiker var det superrea med 75% rabatt bl a köpte jag dunjackor till tjejerna på Abercrombie för 50 dollar, rena kapet! Korkat nog köpte jag ingen till mig själv, vet inte riktigt hur jag tänkte där.


I torsdags åkte vi dit igen, vi var ändå i krokarna för att titta på en ny bil. Alicia har haft testperiod hela veckan och hade gjort dagens prov redan klockan elva så hon kunde också följa med och därmed kunde vi även fixa till hennes telefon, den efterlängtade Iphone 4S. Vi fick hjälp av en helt fantastisk kille på T-mobile som hjälpte oss att byta upp oss till ett bättre abonemang med tre fria surfabonemang, som dessutom kostade 20 dollar mindre i månaden. Tyvärr låg deras linje nere men han ringde senare upp och berättade att undeer 24-48 timmar skulle våra telefoner stängas av medan det nya abonemanget trädde i kraft men vi kunde få låna några andra nummer, fast då var vi tvungna att komma in och hämta sim-korten. IP ligger 35-40 minuter från oss så det kändes föga lockande, varpå han erbjöd sig att köra hem sim-korten till oss, han skulle ändå någon gång hälsa på sin farbror som bodde i krokarna. Detta en sen fredags eftermiddag.... I det här landet kan de service!

Såhär ser hon ut nuförtiden, från morgon till kväll.....

Igår var det party igen, våra nya indiska grannar hade housewarmingparty och som vanligt hade vi ett himla sjå med att komma på någon bra present. Tommy föreslog att vi skulle köpa lite fina viner och sen hjälpa till med att dricka upp dem, väldigt passande, speciellt med tanke på att de är absolutister.  Detta i dess yttersta form, de hade faktiskt köpt hem vin till sina törstiga grannar, men ägde ingen korkskruv, tur det inte var så långt att gå och hämta en. Trevlig kväll blev det med riktig indisk mat som de gjort i det närmsta smaklös, enligt egen utsago alltså, det var jättegott och rejält kryddstarkt, undrar hur deras kryddade mat smakar? Om två veckor är vi bjudna till Francine och Norm, en tysk tjej som står dem väldigt nära har gift sig så nu ska de hålla i en bröllopsfest när de kommer hit för att hälsa på. ”Fast jag bjöd inte indierna” sa Francine, ”de har ju aldrig träffat dem”. Sen tänkte hon efter en stund och fortsatte ”ja, det har ju inte ni heller, men ni kommer ju från Europa!”

De hade biljardbord så det blev några spel. Verkar vara alla amerikanares dröm, finns i många hem, men det är ju gott om plats i de flesta.

Norm, Bryan, Steve, Basant, Melissa, George och minsann om vi inte skymtar värdinnan Mita i bakgrunden också. Basant har bott i landet i 22 år och Mita något mindre, hon blev hitskickad för att gifta sig med honom, utan att de träffats. Känns inte så länge sedan......


Vi hade minsann litet party i fredags också, Olle och Fredrik var på turnering i Atlanta så vi lurade över Ida och Carina och åt lite god mat och spelade svenska spel, vilket väl var sådär med tanke på att jag kunde ungefär var tionde fråga och dendå alltid tilllhörde någon annan.

Så här kul tyckte Antonia det var med spel, hon somnade på golvet....

Avslutningsvis en bild på Antonias fotbollslag.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Vadå "inspiration efterlyses"? Nej, det är sannerligen ingen bristvara hos dig. Du har alltid något intressant att skriva om. Min favvo-läsning, det vet du! Men nu dröjer det med kommentarer från mig. Åker i morgon till det internet-glesa Burma. Vi hörs!

2012-01-19 @ 20:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0