Resan västerut - Las Vegas

Vad kan jag säga, det går inte att beskriva i ord, att komma till Las Vegas var som att vara i ett jättestort färgglatt tivoli med vansinneskaruseller som körde runt huvudet och som man for med i, hela tiden. Vid förra veckans besök på Universal studios tog vi en raid med Simpsons, en 4D upplevele där man for runt i en vansinnesvärld i otrolig hastighet, jag lyckades bli sjösjuk efter 4 sekunder, och där alla upplevelser beteddes sig som verkliga händelser i ett rus, så var ungefär Las Vegas.

 

Vi checkade in på Ceasar Palace, jag trodde det var ett hotell, men det var en jäkla stad! Vi började med att gå vilse och det inledde hela vistelsen, tror vi gick vilse ungefär tolv gånger på väg till vårt rum och då gick vi bara dit ungefär fem gånger. På alla hotell måste man passera den enorma casino anläggningen och det ser ut som något man bara sett på film, bättre bedagade damer som sitter timvis vid enarmade banditer dagen lång, saknar den gammeldags charmen med att stoppa i en 25-centare och dra i ett handtag, nu är det kreditkort och datortryck som gäller. Till och med i barerna finns det ett spel vid varje barplats, ingen chans att spela ska försummas. Ställde mig i kö för att köpa en öl, men barnen fick inte stå med i kön, Tommy placerade sig och dem 3 meter bort vid ytterligare några spelautomater, sen försvann hann på toa, varvid en vakt genast dök upp och sa till mig att jag inte kunde ha barnen vid spelen.  Inte direkt en familjevänlig stad, men man bara måste ju se crazynesset!

 

Ceasar renoverade sin restaurang så vi hänvisades till Flamingo rakt över gatan för frukost, på innergården hade de faktiskt livs levande flamingos som promenerade rundor, och kunde där inta en buffé som innehöll allt från krabbklor till beställda crepes med chokladfyllning och rökt lax till rosa sockervadd, helt fantastiskt. Om man nu skulle åka dit för att äta så hade detta hotell erbjudande om buffé dygnet runt för 50 dollar samt tillägg för öl, vin och champagne för 10 dollar, så vill man inte spela kan man ägna sig åt kulinariska nöjen, maten var helt ok.

 

Ingen av de stora showerna hade uppträde medan vi var där och tror inte att tjejerna hade uppskattat dem heller för den delen, däremot hade jag läst mig till om Mac King, en halvtokig magicer med shower på dagstid och såååå rolig han var, vi skrattade så vi grät och var bara tvungna att köpa hans bok, han signerade och var hur trevlig som helst och att en del gick till bröstcancerfonden var ju bara ett plus. Om ni kommer till Las Vegas, gå och se denna show, helt underbar!

 

Som allt annat har LV förstås också en baksida, eller säkert flera, det vi dock la mest märke till var de något udda paren där man hoppades att dotter och pappa hade en rolig semester, eller dotterdotter för den delen, men där det var rätt uppenbart att det inte var några allvarligare släktband som band samman dessa par.  Rätt duktigt med bra påverkade människor överallt, även på förmiddagen och jag höll hårt om tjejerna och släppte inte ens iväg dem på toaletten utan att följa med. Alicia fick många blickar från män med minst den dubbla åldern men jag lyckades rätt bra med att ge dem PMS-blicken när de närmade sig och tror nästan att Tommy började tänka över det där med hagelgevär på allvar, med eller utan licens. Ändå, en otrolig stad, åker gärna hit igen, fast utan barn.

Rosa sockervadd till frukorst är ju helt normalt.

Poolen på Ceasars, full av vattenfall, divaner och bakvakter....:)

I entren på Marriot

Eller varför inte ta en liten gondoltur, i LV...?

Helt normalt att möta the King på gatan.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Verkar som ni fångade LV på gott och på ont på den korta tid ni var där. Är Grand Canyon ett underverk skapat av Naturen så är Las Vegas ett Människans underverk.

2012-06-09 @ 10:56:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0