Hemma och hemma

Så har vi landat i verkligheten och vardagligheten igen och detta betyder i Florida idag 30 grader. Känns ju tungt. NOT. Däremot var hemflygningen lite jobbig, nio timmar från Köpenhamn till NY, vänta i 5 timmar, som blev 6, delvis pga att planet vid landningen inte fick taxa fram, vilket i sin tur berodde på att all flygtrafik stod stilla, Airforce 2, men Vice presidenten var på ingång, lär väl vara det närmsta man någonsin kommer en vicepresident.  Kan tänka mig att hela flygschemat sedan blev rubbat, för flyget som skulle avgå 20.45 blev försenat till 21.40 och sedan satt vi i kö bakom 20 plan med 3 minuters dif i lyftetid, det var inte muntert när man räknade ner när vi skulle landa och vad klockan var i våra huvuden då. Trots att vi skaffat kreditvärdighet i form av fullt användbara visakort, kan vi ändå inte få abonnemang hos ATT varpå vi tvingas ha våra mobiltelefoner hos T-mobile och Gudarna vet vad de sysslar med, men så fort vi är oanträffbara i mer än fyra dagar stänger de av våra telefoner, vilket alltså hände nu igen så taxin jag skulle bokat dök aldrig upp och kön var lååååång och den svarta mannen, inga fördommar men inte ens ungarna förstod vad han sa, hittade inte vägen och lyssnade inte när jag förklarade, eller så förstod han inte så vi kom i säng vid halv tre, halv åtta på morgonen, svensk tid. Till ungarnas försvar och ära ska tilläggas att de inte gnällde ett dugg, och det trots att de mådde illa och var supertrötta, kan inte skylla detta på bra uppfostran så det är väl generna.

 

Underbart att vara hemma i Sverige igen och fantastiskt att träffa alla, eller nästan, tyvärr hinner man ju aldrig med att träffa alla man vill och den här gången höll vi oss, med undantag från farmor och farfar besöket, uteslutande på hemma plan och klokt nog såg vi till att bara bli bortbjudna också, tillfällena när jag lagade middag var väldigt lätträknade. Tror nog vi klämde in ca 4 månaders vanlig social aktivitet på dessa 12 dagar, men så roligt det var!

 

Tjejerna tillbringade rätt mycket tid i skolan, kul sätt att tillbringa sitt amerikanska lov, och kunde konstatera att det föreligger en hel del skillnader. T ex så svär både elever och lärare i skolan och t o m på radion så förekommer detta fenomen, istället för ett piiiip. Tiderna var en annan sak, Alicia var mer eller mindre chockad när fredagen tillbringades med en timme gympa, en timmes slöjd och en timmes engelska och de kunde åka hem vid ett-tiden, här får de vara lyckliga vid måndagens early relese som är redan kvart över tre. Antonia kunde berätta att det var jättekul i skolan, de hade haft en lektion och sedan hade de bakat fastlagsbullar resten av dagen. Vet inte vad jag ska säga men en gyllene medelväg hade kanske varit melodin…..

 

Själv saknar jag, förutom vänner och släkt, det gudomliga Mellby-vattnet, men en tillsats av lätt kolsyra är det en helt Guda-benådad dryck, som må kämpa om Asarnas mjöd som plats nummer ett som begärligaste intaget i flytande form. En annan vardaglig sak är naturen, tog två dagar innan jag fattade att det som jag trott var skogsbränder utmed landsvägarna, faktiskt var jord, konstigt att inse att en sådan naturlig sak kan bli något onaturligt, men man vänjer sig snabbt vid palmer och grönska längs utmed våra vägar. Och back to basic again, storleken och avsaknad av badrum, hjälp, vad vi är bortskämda! Bråk, kiv och mer eller mindre regelrätta slagsmål blev vardagsmat när fyra, eller fem eller sex, beroende på antalet översovande kompisar till barnen, skulle beträda det rum som en gång i tiden smyckades med ett hjärta på dörren och där man i frid och fröjd kunde avnjuta dagens tidning som sedan begagnades till en nyttigare syssla. På något sätt tog varmvattnet också alltid slut lagom till att jag skulle duscha, men jag sätter det inte alls i samband med att ett antal tonåringar duschade först……..

 

För de motorintresserade kan jag berätta att Bettan, Terence volvo, rullar igen. Eftersom han är en tjurig f-n, släktdrag, gillade han inte Volvos attityd att halva motorn måste bytas ut, utan hämtade bilen, hällde ut all bensin och bytte filter och något annat med, låter ungefär som att rengöra en kaffebyggare, men efter fem timmar rullade hon igen, helt otroligt! Med anledning av veckans djupdykning i radiokanerna kan det kanske vara ide för broderskapet att skapa en ny nisch, verkar ju var fler än vi som tabbar oss.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Du skrev inte att du glömde kvar Tommy i Sverige. Missade honom med 15 minuter i går borta i Osby. Fick han längre spring break än resten av familjen?

2012-03-26 @ 21:15:46
Postat av: Robert

Grannen hemma i Faralt lyckades med samma konststycke som Tommy. När han var klar sa han att motorn har aldrig gått bra som efter bensinkuren.

2012-03-27 @ 10:11:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0