Soppkväll

Första mars och idag har det varit 29 grader varmt och ingen luftfuktighet att tala om, inte dåligt för en vår-månad. Var därför oerhört opreparerad inför kvällens fotboll, inte mindre än tre olika tillställningar på tre olika ställen och när solen går ner sjunker värmen drastiskt till runt 22-23 grader, stod där med en filt virad kring lekamen när jag åsåg Antonias träning. Hon kör just nu utbildning med blandat lag, killar och tjejer, bra, det blir lite tuffare, fast tjejerna är till antalet klart underlägsna killarna. Det är lätt att se hur många som är av kvinnligt kön, bara att kolla in bollarna, i Antonias grupp var där tre rosa fotbollar och mycket riktigt var där tre tjejer samt nio killar.  Jämställdheten inom sporten genre är inte på någon vidare hög nivå, Antonias LÄRARE sa häromdagen åt henne att ”hon som är så petit och feminin inte borde syssla med fotboll utan hålla på med cheerleading istället”. Snackar vi 1800-tal här eller…?

 

Igår fortsatte vi på temat soppkväll som vi ärligt stulit från Bengtsson/Pettersson, tyvärr var det just dessa som inte kunde vara med då de skulle avhämta Mackan på Tampa flygplats, allas våran bartender är äntligen på plats igen. Men både Åkermarks och Nordbergs slöt upp och vi hade en trevlig kväll där vi firade skottdagen, sittandes utomhus medan två olika svampsoppor bubblade på gashällen i uteköket. Dagen till ära hade jag även bakat bröd, jo men visst var det lite svart på toppen, men inget redskap i köket är så bra som en rejäl skalkniv. Tömde därmed mitt fattiga lager på svamp, stort tack till Ullis, Erling och inte minst Christina I som lämnade, troligen, halva årets svampskörd, torkad, klar och förpackad i plastförpackningar, för att avnjutas i Tampa, fantastiskt. Som sanna konnässörer kunde vi också konstatera att det ÄR gott med vin till svamp, både rött och vitt, eller var det till nässelsoppa man inte kunde ha vin…?


Kommentarer
Postat av: Anna

Åååå cravings på din grymma svampsoppa nu!!!:)))))

2012-03-03 @ 11:56:09
Postat av: Magnus

Hårt liv, tydligen. Gör så här: Stäm läraren ordentligt för sitt korkade och diskriminerande uttalande. Därefter har ni säkert råd att äta annat än soppa och slippa bli tvingade baka brödet själva.

2012-03-03 @ 17:11:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0